Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Pohod po obronkih Paškega Kozjaka

V torek zjutraj, 14.11.2017, ob 8.00 uri, smo se zbrali na igrišču športnega društva Dolič, od koder smo krenili proti vrhu kamnoloma v Doliču. 

Nakamnolomu smo se vpisali v knjigo pohodnikov in pot nadaljevali po gozdu do domačije Ramšak, kjer so nam postregli z šilcem žganja. Obiskali smo tudi spomenik v spomin pohoda Štirinajste divizije. 

Odspomenika smo se po gozdni poti mimo kmetij povzpeli do ceste, ki povezuje dolino z vrhom Kozjaka. Tu se nam je odprl enkraten pogled na celotno Pohorje, Koral Alpe, Svinško planino, Uršljo goro, Peco, Raduho in še in še. 

Hojapo asfaltu je bila malo bolj neprijetna, a so nas razgledi po okolici razveseljevali, tako da smo pozabili na neprijetnost. Po dobre pol ure hoje smo krenili po makadamski cesti proti cerkvi sv. Mohorja. Od tu pa po gozdni poti ob potoku do gostilne Repolusk.

V gostilni nas je že čakala pogrnjena miza na kateri je kmalu zadišalo iz jušnikov, v katerih je bil zelo okusen pohorski lonec. Na koncu pa smo se posladkali še z zelo dobrim jabolčnim zavitkom.

Ob jedači in pijači smo obudili spomine na pretekle pohode in delali načrte za prihodnje leto.

Čas je hitro minil in odpravili smo se vsak na svoj dom. Bili smo veseli, da nas vreme ni odvrnilo od udeležbe na pohodu, saj smo preživeli zelo lep dan.

 

Vodnik: Peter Zupanc

Organizator: Silva Sonjak

 

Oglejte si tudi