Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

Pohod na Lučkega Dedca (2023 m)

V soboto, 10.06.2017, smo se planinci PD Mislinja odpravili na Lučkega Dedca.

Odpeljali smo se do planine Podvežak, kjer je bilo izhodišče za naš pohod. S parkirišča smo se usmerili na pešpot v smeri planine Podvežak. Tako cesta kot tudi pešpot, ki med vzponom preči gozdno cesto, nas v 15 minutah zmernega vzpona pripeljeta do pastirske koče na planini Podvežak, s katere se nam odpre lep razgled proti Rogatcu.

Pot nas je dalje vodila v smeri Korošice. Po dobri uri hoje smo jo zapustili in se odcepili na pot proti Vodotočniku. Jezero smo obšli  po strmem pobočju in nadaljevali v zmerni strmini čez razgledna in deloma z rušjem porasla pobočja. Malo pred prevalom Prag smo zapustili markirano pot in se odcepili na dobro vidno stezo, označeno s kamnitimi možici. Sledil je vzpon čez manjši škrapljast svet, nato pa je pot prešla na travnata pobočja, obdana z rušjem.


Tu smo že zagledali naš cilj. Na vrhu Lučkega Dedca je precej pihalo, tako da smo hitro napravili skupinski posnetek in se spustili malo nižje, kjer smo se okrepčali. Sestopili smo čez preval Prag do Kocbekovega doma na Korošici, kjer smo imeli daljši postanek. Pot je od tu vodila nazaj na planino Podvežak.

Vodnik: Jože Hribar

Tekst in fotografije: Jože Hribar

Oglejte si tudi