Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

OBČINSKI PRAZNIK 2019

Aktivnosti PD Mislinja ob občinskem prazniku občine Mislinja.
Med 20.06.2019 in 29.06.2019 je občina Mislinja praznovala svoj občinski praznik. V tem času so se odvijale različne prireditve. Letos smo se planinci udeležili vseh prireditev.

Posebej pa smo bili aktivni:

  1. v nedeljo, 23.06.2019, ko smo se udeležili športnih iger v Dovžah. Kljub slabemu vremenu, nam dobre volje ni zmanjkalo. Uspelo nam je sestaviti ekipe v vseh razpisanih panogah. Čeprav je bil moto iger druženje, smo pokazali tudi nekaj tekmovalnosti in na koncu osvojili 4. mesto.
  2. v nedeljo , 23.06.2019, smo ob 18.00 uri pričeli s 24 urnim dežuranjem ob oglarski kopi. Dežuranje smo popestrili z druženjem ob kopi, kjer smo obiskovalcem razložili ta starodaven način pridobivanja oglja in za njih in za vse, ki so nas obiskali, pripravili prigrizek in pijačo.
  3. v sredo, 26.06.2019,  s pričetkom ob 17.00 uri smo slovesno predali v uporabo razgledno ploščad na Tolstem vrhu, v bližini kmetije p.d. Lekšun  (Tolsti vrh 11). V uradnem delu je prisotne pozdravil predsednik PD in orisal nastanek ploščadi od ideje do današnjega dne. Udeležence je nagovoril tudi župan občine Mislinja, ki je pohvalil prizadevanja in aktivnosti PD pri prepoznavnosti občine in jim zaželel še naprej tako aktivno delo. Trak sta prerezala župan in Silva, ki je dala idejo za postavitev ploščadi in odstopila zemljišče. Župnik Tine Tajnik pa je poskrbel za blagoslov objekta. Po zaključenem uradnem delu, so si udeleženci z zanimanjem ogledali novo pridobitev in kljub vročini, ostali na pogostitvi, ki so jo pripravile marljive članice društva.
  4. V četrtek, 27.06.2019, smo na povabilo članic Centra za krepitev zdravja Koroške, ki so ta dan pred centrom Lopan organizirale delavnice na temo Dan zdravja – dan gibanja, pripravili krajši pohod.

Z aktivnim vključevanjem v prireditve in prevzemanjem določenih aktivnosti, smo dodali svoj prispevek k uspešnem praznovanju občinskega praznika. Upamo, da bo tako tudi v prihodnje, saj smo na koncu koncev društvo, ki deluje v interesu občank in občanov občine Mislinja.

 

Zapisal: Ivan Arko

Fotgrafije so prispevali: Šinko Bojan, Jože Tasič, Jože Hribar in Peter Zupanc

 

 

Oglejte si tudi