Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
3°C
PET.
14°C
-1°C
Oceni objavo

Praznik občine Mislinja 2018

Že vrsto let občina Mislinja konec junija proslavlja občinski praznik, ki ga obeležuje z mnogimi prireditvami. Tudi PD Mislinja se je aktivno vključilo v prireditveno dogajanje.

V nedeljo, 24.06.2018, smo se udeležili športnih iger, ki jih je organizirala vaška skupnost Završe. V sklopu iger smo se udeležili pohoda po Završah.

Od šolskega igrišča Završe smo se mimo cerkve Sv. Vida sprehodili do lovske koče LD Mislinja, napotili do cerkve sv. Ruprehta. Kdor je hotel, si je lahko ogledal notranjost cerkve.

Tu smo se razdelili v dve skupini, ena se je vrnila nazaj na igrišče, drugi pa smo se odločili zavzeti Fričev vrh. Po dobri uri prijetne hoje smo prispeli na vrh, kjer smo se oddahnili, okrepčali in poslikali. Vračali smo se po isti poti. Ko smo prispeli na igrišče, smo se lahko okrepčali z malico, ki so jo pripravili prizadevni krajani.

Čas je med klepetom hitro mineval in morali smo se spustiti v dolino, saj smo ob 18 uri prevzeli dežuranje na kopi. Na kopi smo ob 19 uri pripravili druženje. Druženje smo popestrili z bogračem, ki ga je skuhal Gros Marjan. Bil je odličen in je lahko žal vsem planincem, da se niso udeležili druženja.


Tekst: Peter Zupanc

Oglejte si tudi