Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
1°C
NED.
12°C
-0°C
Oceni objavo

Izlet po koroških hribih

V torek, 24.04.2018, smo imeli v planu, da se bomo sprehodili po avrikljevi poti, a je zaradi decembrskega vetroloma pot zelo otežkočena, pa tudi zaradi dolge zime avrikelj še ni v polnem cvetu.

Odločili smo se, da si kljub temu ogledamo del koroških hribov. Naša zvesta pohodnica Sonjak Karla nas je že večkrat vabila v kraje kjer je preživljala mladost., zato smo jo tokrat zaprosili , da nam jih razkaže. Takoj je privolila.

Zjutraj smo se zapeljali do Prevalj, kjer smo krenili proti Šentanelu in na koncu asfalta izstopili in se peš napotili po gozdni poti. Ko smo prišli iz gozda, smo lahko občudovali pogorje Pece, Obirja in Olševe. Sprehodili smo se mimo kmetije Mikeln, do hotela Koroš. Tu smo si privoščili krajši počitek in malico.

Od hotela smo se spustili v dolino, od koder smo se ponovno povzpeli do kmetije Sonjak, kjer so nam pripravili dobro enolončnico in potico. Ob dobri jedači, pijači in na koncu še kavici je čas hitro mineval. Morali smo se poslovit od prijaznih domačinov in kreniti proti Holmecu.

Pred odhodom smo naredili še skupinski posnetek in krenili po gozdni cesti v dolino. V dolini nas je že čakal kombi, s katerim smo srečno prispeli domov. Preživeli smo prijeten dan v naravi, saj nam je tudi vreme služilo.

Vodnik: Peter Zupanc

Organizatorki: : Karla Sonjak, Silva Sonjak

Oglejte si tudi