Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
13°C
-3°C
JUTRI
13°C
-3°C
Deli
3543

Izlet planinskega krožka osnovne šole Mislinja na Peco (2125 m)

Končuje se šolsko leto in približal se je tudi zaključni izlet planinskega krožka OŠ Mislinja.

V soboto, dne 27.05.2017, smo se zbrali na AP Mislinja od koder smo se zapeljali skozi Slovenj Gradec, kjer je vstopil še zadnji udeleženec, proti  Ravnam in mimo Prevalj, do bivše karavle pod Peco.

Od parkirnega prostora smo se po gozdni poti napotili proti Koči na Peci. Pot je bila zelo raznolika, na nekaterih mestih zelo strma, na nekaterih pa se je položila. Po dobri uri hoje smo prispeli do razcepa, od koder se je pot postavila pokonci in smo še celo uro grizli kolena, preden smo prišli do koče, kjer smo si privoščili zaslužen počitek.

Po počitku smo se odpravili proti vrhu Pece. Pot je bila kamnita in je zahtevala veliko mero previdnosti. Srečno smo osvojili vrh Pece, od koder se nam je odprl enkraten pogled po okoliških gorah in pokrajinah. Z vrha smo se vrnili na kočo in si po krajšem postanku odšli ogledati še Matjaževo votlino in prešteti, kolikokrat se je kralju Matjažu že ovila brada okoli mize.

Ob povratku na kočo nas je že čakala večerja. Po večerji smo se napotili v sobe in si privoščili zaslužen počitek. Drugo jutro smo se zbudili odpočiti in polni energije. Po zajtrku smo še naredili skupinsko fotografijo in se odpravili proti Podpeci. Tu nas je pričakal avtobus, s katerim smo se zapeljali proti domu. Med potjo smo se še ustavili v Prevaljah v slaščičarni, da smo se posladkali z sladoledom in pecivom.

Mentorica: Marina Porčnik

Vodniki: Anka Tretjak, Danilo Kete, Peter Zupanc

 

 

                

 

 

 

 

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!