Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
0°C
JUTRI
22°C
4°C
Oceni objavo

IZLET NA KUM (1220 m)

V torek, 08.05.2018, smo se zapeljali do Trbovelj. Tu smo v križišču pri cementarni zavili v smeri Dobovca in po nekaj metrih izstopili ter se po strmi gozdni stezi napotili proti Kumu.

Po stezi smo hodili dobro uro, ko smo prispeli na travnik, po katerem smo nadaljevali z vzponom. V naselju Zaveršje smo se ustavili za dlje časa, da smo se okrepčali in nabrali novih moči za vzpon.

Pot je bila še nekaj časa speljana po travnikih, ki so bili polni cvetja. Čez nekaj časa pa smo ponovno zavili v gozd, kjer smo lahko kmalu začutili vonj česna in na vsaki strani poti smo lahko občudovali belo preprogo cvetočega čemaža.

Ob občudovanju beline smo prišli do smerokaza za Lontovž in vrh Kuma. Pot smo nadaljevali proti Kumu in po slabe pol ure prispeli na vrh.

Na vrhu Kuma smo lahko občudovali razglede po celi Sloveniji. Ko smo se nagledali bližnje in daljne okolice Kuma, smo se posedli na teraso pri koči, saj je bilo prijetno toplo.

Ob pijači in prijetnem klepetanju je čas hitro minil. Naredili smo še skupinsko fotografijo in se počasi napotili proti Lontovžu, od koder smo se srečno pripeljali domov.

Preživeli smo prijeten dan, poln lepih doživetij.

Vodnika:
Peter Zupanc in Viktor Kralj

 

Oglejte si tudi