Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
0°C
SOB.
17°C
1°C
Oceni objavo

IZLET NA JANČE

V torek, 20.03.2018, smo se z avtobusom zapeljali do vasice z imenom Jevnica. Zaradi preozkega mosta smo morali reko Savo prečkati peš. Pot je vodila mimo železniške postaje Jevnica, mimo spomenika žrtvam NOB in mimo nekaj hiš. Nekoliko višje od hiš je pot zavila v gozd in se je nekaj časa strmo vzpenjala. Med potjo do vrha smo šli mimo nekaj zapuščenih hiš. Po dobrih dveh urah prijetne hoje po poteh, ki so vodile po travnikih in gozdu smo prispeli do vasice Janče, kjer smo si v koči privoščili daljši postanek, da smo se okrepčali in odpočili.

Čas je hitro mineval in morali smo se vrniti v dolino. Pred odhodom smo si ogledali še živalski vrt z domačimi živalmi.Kot navada veli, smo naredili tudi skupinsko fotografijo in se napotili v dolino.

Nekaj časa smo se vračali po isti poti kor pri vzponu, po parih minutah hoje pa smo krenili proti Lazam pri Dolskem. Pot je bila strma. Srečno smo prispeli do Laz, kjer smo si ogledali še zunanjost zanimive kapelice.

Od kapelice smo se sprehodili naslednjih  par sto metrov po asfaltu do avtobusa, ki nas je srečno pripeljal domov. Ker smo bili hitri, smo se ustavili na Trojanah na kavici. Preživeli smo prijeten dan.

 

vodnik: Peter Zupanc

organizator izleta: Silva Sonjak

Oglejte si tudi