Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
1°C
SOB.
18°C
1°C
Oceni objavo

Izlet iz Pake pri Velenju do Mislinje

V torek, 7.3.2017, smo se pohodniki z redno avtobusno linijo zapeljali z AP Mislinje do AP Kovač v Paki pri Velenju. Tu se nam je pridružilo še nekaj pohodnikov iz Velenja.

Po krajšem postanku na avtobusni postaji smo nadaljevali pot mimo spomenika  XIV. divizije. Pot skozi gozd je bila v začetku zelo strma, a ko smo prišli do asfalta, se je položila. Po dobri uri hoje smo prispeli do Škalskih Cirkovc, kjer smo se okrepčali. Po počitku smo nadaljevali pot proti Graški Gori.

Do Graške Gore smo večino poti hodili po asfaltni cesti, ki se je na koncu spremenila v makadamsko. Na vrhu smo se poslikali in razgledali po okolici, potem pa smo se ustavili še na kmečkem turizmu Plazl, kjer smo se odpočili, odžejali in polni novih moči krenili proti Završam.


Do Mislinje se nismo več ustavljali, saj so bila vrata vseh gostišč zaprta. V pizeriji Vagon smo naredili še analizo in se veseli odpravili domov. Preživeli smo lep dopoldan. Vsi smo bili na koncu veseli, da pohod zaradi vremena ni bil odpovedan, saj je bilo vreme zelo primerno za hojo, pa tudi razgledi po okolici so bili lepi.

Vodnik: Zupanc Peter.

 

Oglejte si tudi