Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
13°C
-6°C
JUTRI
16°C
-7°C
Deli
2715

Čiščenje pohorskih planj

Udeležili smo se čiščenja zaraščajočih travišč na Pohorju.

Na območju pohorskih planj se v okviru projekta LIFE Ohranjanje in upravljanje suhih travišč v vzhodni Sloveniji (Življenje traviščem/Life to grasslands) izvajajo aktivnosti za revitalizacijo zaraščenih travnih površin.

Pod pokroviteljstvom Zavoda RS za varstvo narave, občine Zreče, občine Mislinja, Sklada za naravo Pohorja, Zavoda za gozdove RS in Uniturja je letošnja, že osma tradicionalna prostovoljna akcija potekala v soboto 23.septembra, na Ostruščici na Rogli.

Na povabilo organizatorjev se je odzvalo tudi naše društvo. Kljub lepemu vremenu se je na Rogli zbralo le okoli 25 oseb, ki so odstranjevale podrta drevesa in suhe veje na območju Ostruščice. S svojim delom so pripomogli k povečanemu obsegu in izboljšanju kvalitete travnih površin. S tem se ohranja tudi značilna podoba pohorske krajine. Seveda ne smemo zanemariti še izboljšanja življenskih pogojev za ogrožene živali in rastline.

Ob prijetnem vzdušju in lepem vremenu je čas kar hitro minil. Na zaključku so organizatorji poskrbeli za malico v gostinskem lokalu na Rogli.

Zapisal Ivan Arko

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!