Logo MojaObčina.si

Mislinja

JUTRI
2°C
-4°C
TOR.
6°C
-4°C
Deli
3469

39. POHOD PO POTEH POHORSKEGA BATALJONA 14.01.2017

PD Zreče je v soboto, 14.01.2017, že 39. pripravilo pohod po poteh Pohorskega bataljona,  ki ga pripravijo vsako drugo soboto v januarju.

Tudi letos smo se pohoda udeležili planinci PD Mislinja. V soboto zjutraj smo se z avtobusom zapeljali do Koče na Pesku. Po daljšem postanku na koči, kjer smo si privoščili čaj ali kavico, smo krenili proti zadnjemu bojišču Pohorskega bataljona pri Treh žebljih in potem naprej proti Koči na Osankarici.

Pot je bila naporna, ker smo morali na nekaterih mestih gaziti tudi do pol metra novo zapadlega  snega, a je vse napore poplačala zimska idila, ki nas je spremljala vso pot. Čeprav je bilo vreme mrzlo, so občutek mraza zmanjšal sončni žarki, ki so nas spremljal celo pot do koče. Na koči smo imeli daljši postanek, kjer smo se ogreli in okrepčali.

Ob 13. uri smo se vkrcali na avtobus, s katerim smo se zapeljali do športne dvorane pri OŠ Zreče. Udeležili smo se zaključne prireditve pohoda in podelitve priznanj pohodnikom, ki so opravili okroglo število pohodov. Letos je bil med njimi tudi naš član Bricman Franc, ki je dobil priznanje za 30. pohod.

Mnogi naši člani pa so izkoristili čas in se ob zvokih ansambla Toti Štajerci zavrteli na plesišču. Malo po 17. Uri smo se odpravili proti avtobusu, ki nas je srečno pripeljal do doma. Preživeli smo zanimiv dan, poln lepih doživetij.

Vodniki so bili Bricman Franc, Kete Danilo in Peter Zupanc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!