Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
12°C
-1°C
Oceni objavo

19. SPOMINSKI POHOD DR. STANKA STOPORKA NA ČRNI VRH (1543 m)

V petek, 08.02.2019 smo se zbrali pred centrom Lopan v Mislinji. Zbrala se nas je velika skupina planincev. Pred odhodom nas je pozdravil predsednik PD Mislinja, Ivan Arko, in nam zaželel varen korak in prijetno hojo.

Od centra smo se po asfaltni cesti napotili proti Črnemu vrhu, ki smo jo čez nekaj časa zapustili in po gozdni stezi nadaljevali do kmetije Medved, kjer smo si malo oddahnili. Pot smo nadaljevali po gozdnih cestah in stezah. Pri kmetiji Sedovnik smo zavili v gozd.

Pot skozi gozd je bila na nekaterih mestih že ledena. Po parih minutah smo ponovno prišli na gozdno cesto, po kateri smo hodili kakšen kilometer.

S ceste smo ponovno krenili v gozd in se povzpeli do Pastirskega stola, od koder smo po zelo strmi stezi prispeli na vrh. Pot  po gozdu je bila spolzka in morali smo hoditi zelo previdno.

Na vrhu se nas je spet zbrala velika skupina planincev. Okoli škorjanke in križa je bil pravi  živžav. Lahko smo uživali, saj je bilo vreme na vrhu prijazno, ni pihalo, niti deževalo.

Ko smo požigosali kartončke in se ogreli s čajem, smo krenili v dolino. Nekateri smo pot podaljšali še z obiskom Koče na Ribniškem Pohorju.

Vsi smo srečno prispeli domov z občutkom, da smo nekaj naredili za sebe.

Po grobih ocenah se je pohoda udeležilo blizu 300 planincev.

Pri pohodu so sodelovali vsi vodniki PD Mislinja.

Oglejte si tudi