Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
12°C
-3°C
JUTRI
13°C
0°C
Deli
3209

10. Velikonočni pohod: Mislinja - Črepič - Fričev vrh - Završe - Mislinja

V ponedeljek, 17.04.2017, smo se zbrali na AP Mislinja. Ob 8. uri je krenila organizirana skupina pod vodstvom  vodnikov Albine in Joškota. 


Sprva smo se sprehodili po kolesarski stezi do Straž, da smo se dobro ogreli in pripravili na strmi vzpon, ki je sledil, ko smo zapustili asfalt. Po zelo strmi gozdni poti smo se nato vzpeli na Črepič.

Tu je bil prvi postanek za žigosanje kartončkov in potešitev  žeje. S Črepiča smo po slabi uri hoje po gozdu prispeli na najvišjo točko naše poti, na Fričev vrh. Od tu smo se samo še spuščali. Na lovski koči smo imeli daljši postanek za nabiranje novih moči.

Po sproščajočem počitku smo se nato po asfaltni cesti spustili mimo kmetije Pristovnik proti Mislinji. Pri Zakeršniku smo zapustili asfaltno cesto in se po gozdni cesti spustili nazaj v Mislinjo.

Preživeli smo prijeten dopoldan, saj nam je bilo vreme naklonjeno in zelo primerno za hojo. Tudi razgledi na poti so bili lepi, saj so bili višji hribi odeti v snežno belino. Pohoda se je udeležilo okoli 150 planincev.

Vodnika sta bila Albina Fekonja in Jožek Hribar.

Fotografije: Jožek Hribar in Peter Zupanc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!