Logo MojaObčina.si

Mislinja

DANES
0°C
-8°C
JUTRI
2°C
-5°C
Deli
2525

Pohod po poteh Vaške skupnosti Dolič

V sklopu prireditve Apnenca ob prazniku Vaške skupnosti Dolič je potekal pohod po poteh vaške skupnosti, katerega sta pripravili Planinska sekcija Pilates in Vaška skupnost Dolič.

Zbirno mesto je bilo pri športnem igrišču v Doliču. Od tam smo se po gozdni poti vzpeli do opuščenega kamnoloma na Pečovnikovem vrhu. Od tu nas je pot vodila dalje čez sedlo proti Paškemu Kozjaku, kjer se je naša pot pri kmetiji Ramšak priključila na označeno Šaleško planinsko pot.

Ob poti smo obiskali spomenik padlim borcem 14. Divizije v drugi svetovni vojni in pogledali proti Graški gori in Završam. Naprej nas je vodila pot višje pod obronke Paškega Kozjaka, kjer smo po dveh urah hoje pri kmetiji Hrustelj zavili nazaj proti dolini.

Odprl se je lep pogled na prostrane pohorske gozdove, pred njimi pa hrib Irštanj s cervico sv. Mohorja pod njim. Po daljšem počitku je sledil še spust v dolino.

V štirih urah smo prehodili lepo krožno pot. Na cilju pa nas je čakala zaslužena malica in ob zvokih domače glasbe druženje z ostalimi udeleženci prireditve.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.

Mirko Tovšak 31. 08. 2016

No, malo me moti, da je ta pohod organizirala Vaška skupnost Dolič s planinsko sekcijo Pilates. Ta sekcija je namreč del PD Velenje. Kaj se ni dalo organizirati ta pohod skupaj z domačim, domicilnim društvom PD Mislinja? Končno je šlo za dogodek v okviru praznovanj Vaške skupnosti Dolič, ki je del mislinjske občine. Morda bi bilo ob soorganizaciji domačega PD kaj več pohodnikov.

Silva Zupanc 08. 09. 2016

Spoštovani g. Tovšak Člani planinske sekcije Pilates prebivamo v Vaški skupnosti Dolič in se vključujemo v delo in dogajanje v Vaški skupnosti Dolič, ki je del občine Mislinja. Sicer pa je domače PD Mislinja že v prejšnjih letih imelo vse možnosti, da sodeluje pri organizaciji.