Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Pohod po poteh Vaške skupnosti Dolič

V sklopu prireditve Apnenca ob prazniku Vaške skupnosti Dolič je potekal pohod po poteh vaške skupnosti, katerega sta pripravili Planinska sekcija Pilates in Vaška skupnost Dolič.

Zbirno mesto je bilo pri športnem igrišču v Doliču. Od tam smo se po gozdni poti vzpeli do opuščenega kamnoloma na Pečovnikovem vrhu. Od tu nas je pot vodila dalje čez sedlo proti Paškemu Kozjaku, kjer se je naša pot pri kmetiji Ramšak priključila na označeno Šaleško planinsko pot.

Ob poti smo obiskali spomenik padlim borcem 14. Divizije v drugi svetovni vojni in pogledali proti Graški gori in Završam. Naprej nas je vodila pot višje pod obronke Paškega Kozjaka, kjer smo po dveh urah hoje pri kmetiji Hrustelj zavili nazaj proti dolini.


Odprl se je lep pogled na prostrane pohorske gozdove, pred njimi pa hrib Irštanj s cervico sv. Mohorja pod njim. Po daljšem počitku je sledil še spust v dolino.

V štirih urah smo prehodili lepo krožno pot. Na cilju pa nas je čakala zaslužena malica in ob zvokih domače glasbe druženje z ostalimi udeleženci prireditve.

Oglejte si tudi