Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

26. Matjažev pohod na Peco

Naše društvo se je v okviru letnega programa pohodov tudi letos udeležilo 26. tradicionalnega pohoda na Peco.
Planinsko društvo Mežica pripravlja vsakoletni Matjažev pohod na najvzhodnejši dvatisočak slovenskega pogorja - Peco (2126m). Ta pohod naj bi bil nadomestilo za nekdaj zelo obiskani zimski pohod na Stol, ki pa so ga organizatorji odpovedali zaradi nevarnosti snežnih plazov.

 

Lansko leto smo lahko po vrnitvi s Pece občudovali  stvaritve snežnih gradov na Mitneku, letos  pa to ni bilo mogoče, ker so organizatorji to prireditev zaradi neugodnih snežnih razmer odpovedali. Škoda, saj je ta prireditev prerastla lokalne okvire in je zato prihajalo na prostor pred gostiščem kralja Matjaža vse več obiskovalcev.

 

Naše planinsko durštvo je tako, kot vsako leto, pripravilo organiziran pohod na Peco. Organizatorji so se potrudili, da so pot zgazili, na nevarnih mestih, kjer bi lahko prišlo do plazenja snega, pa so namestili opozorilne napise.

 

Od koče proti vrhu so bile vremenske razmere povsem drugačne. Že na sedlu nad kočo je pihal močan veter, tisti pa, ki so se podali povsem do vrha, so med potjo doživljali pravi snežni vihar. Kar nekaj našim planincem se je kljjub temu uspelo prebiti do vrha, za kar jim gredo iskrene čestitke.

 

Oglejte si tudi