Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
5°C
Oceni objavo

Vabljeni na ustvarjalni dogodek "Pozzzdravljena jesen"

Zadnji oktobrski četrtek, 26. oktobra, ob 17. uri vse lepo vabimo na kreativni dogodek "Pozzzdravljena jesen". Izbirali bomo najlepše jesenske dekoracije, ki bodo po nagradnem natečaju krasile Mirno Peč. Obiskali nas bosta tudi hecni brenčaški strašili in omogočili bomo poslikave otroških obrazkov z jesenskimi motivi.

 

Zadnji oktobrski četrtek, 26., bodo v Mirni Peči v ospredju ustvarjalnost, izvirnost, narava in domišljija. V Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči vas želimo spodbuditi k izdelavi okolju prijazne jesenske dekoracije, ki naj vsebuje čim več naravnih materialov.


 Verjamemo, da naloga ne bo pretežka, kajti narava je oktobra velikodušna. Jesen jo odene v čudovite barve, ki nezadržno kličejo k ustvarjanju. Na spletu lahko najdemo ogromno zamisli, pa tudi jesenski sprehod v naravo je lahko priložnost za krasno pustolovščino, ki se vselej konča z najdbo zaklada in novimi idejami.


Dogodek: Pozzzdravljena jesen – nagradni natečaj in izbor najbolj ustvarjalnih in najlepših jesenskih dekoracij iz naravnih materialov. Obiskali nas bosta tudi hecni brenčaški strašili in omogočili bomo poslikave otroških obrazkov z jesenskimi motivi.

Dan, datum in ura: četrtek, 26. oktober 2023, od 17. ure dalje, razglasitev izbranih jesenskih dekoracij in podelitev nagrad okoli 18. ure

Kraj: parkirišče pred vrtčevsko enoto Polonca v Mirni Peči, Trg 14, Mirna Peč

Organizator: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči


Ob pogledu na živobarvne liste ter na raznovrstne sadeže in druge jesenske darove, kot so buče, koruza, jabolka, hruške, debeli kostanji v razprtih ježicah, orehi, želodi, žiri, storži, slama in čisto navadne vejice, se v pozornem in ustvarjalnem opazovalcu lahko porodi nešteto idej za izdelavo jesenske dekoracije. Iz nanizanega naravnega materiala je mogoče izdelati čudovite kreacije, dekoracije, izdelke in tudi igrače. Lahko oblikujete ježke, jelenčke, sovice in druge živalice, strašila, drevesa, venčke, košarice ... Izdelajte svojo in jo prinesite v četrtek, 26. oktobra, ob 17. uri na parkirišče pred mirnopeški vrtec Polonca. Komisija s posebnim čutom za lepo bo izmed vseh izbrala najboljše posamične in skupinske dekoracije, ki bodo tudi nagrajene.

Le še nekaj prošenj imamo – jesenska dekoracija naj bo iz naravnih materialov, visoka približno med pol in enim metrom ter na podstavku, da bo prenosna. Prav tako vse sodelujoče prosimo, da ob oddani dekoraciji oddate izpolnjeno izjavo (priložena spodaj in v priponki), v kateri navedete ustvarjalca oziroma ustvarjalce, morebitnega mentorja, naziv dekoracije, velikost in uporabljene materiale, in izjavo oddate v plastični mapici skupaj z dekoracijo.

 

Izborom najbolj izvirnih posamične in skupinske naravne jesenske dekoracije bo sledila podelitev nagrad. S sodelovanjem v ustvarjalnem natečaju soglašate, da se izdelek podari Kulturnemu društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči in da bo lahko po dogodku razstavljen na vidnem mestu v Mirni Peči. Po dogodku jih bomo namreč razstavili na vidnih mestih po središču in tako še polepšali naš prelep kraj. Vse podrobnosti o nagradnem natečaju so razvidne iz razpisa spodaj.


Razpis nagradnega natečaja "Pozzzdravljena jesen":

Organizator nagradnega natečaja: Kulturno društvo Četrtkova brenčanja v Mirni Peči

Izziv: Izdelajte jesensko dekoracijo, ki naj vsebuje jesenske naravne materiale in plodove. Velikost naj bo približno med pol do enega metra in dekoracija naj bo na podlagi, da bo prenosna. Izpolnite izjavo, ki jo dodajamo spodaj in v kateri navedite ustvarjalca oziroma ustvarjalce, morebitnega mentorja ime izdelka, uporabljen material in velikost. Izjavo oddajte v plastični mapici skupaj z dekoracijo.

Oddaja izdelka: Jesenske dekoracije bomo zbirali v četrtek, 26. oktobra 2023, na kraju dogodka ob vrtčevski enoti Polonca v Mirni Peči med 17. in 18. uro. Vsi sodelujoči se tudi strinjate, da izdelke podarite Kulturnemu društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči, da bodo lahko po dogodku razstavljeni na vidnih mestih po Mirni Peči.

Pogoj za sodelovanje: Sodelujete lahko vsi (otroci in odrasli, družine, vrtci, šole, društva, službe, podjetja, ustanove in organizacije ...). Prosimo, da ob izdelku oddate izjavo s podatki o ustvarjalcu oziroma ustvarjalcih in izdelku (priložena spodaj).

Komisija: Komisija bo sestavljena iz treh usposobljenih poznavalcev z izdelanim čutom za lepo. Preverjali in ocenjevali bodo izvirnost, upoštevanje pogojev in estetiko.

Razglasitev nagrad: Člani komisije bodo ocenjevali izdelke, ki bodo prispeli na dan dogodka do 18. ure. Izbrali bodo med posamično in skupinsko dekoracijo. Izbrani med najlepšimi bodo razglašeni takoj zatem, torej nekaj minut po 18. uri.

Nagrada: Izbrana dekoracija med najboljšimi bo razglašena na kraju dogodka in nagrajena.


V Kulturnem društvu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči snujemo doživetij polne prireditve tudi v prihodnjih mesecih. Novembra pripravljamo kar dva izjemno zanimiva dogodka. V veliko čast in veselje nam je, da v četrtek, 23. novembra, v Mirno Peč prihaja priljubljeni župnik Martin Golob. V četrtek, 30. novembra, pa se obeta izjemno potopisno predavanje Barbare Vidmajer in Črta Jakliča, ki nas bosta popeljala po slikoviti Namibiji. Na polno bomo brenčali tudi decembra. V četrtek in petek, 21. in 22., bodo na Frati znova oživele jaslice, konec leta pa v Mirni Peči sledi veliko silvestrovanje s priljubljenimi Čuki. Na velikem odru bodo “pristali” v četrtek, tokrat zadnji v letu 2023. Velika “Zzzabava s Čuki” bo 28. decembra, pa praznične stojnice ter pijača in jedača bodo tudi.

 

Spremljajte nas na Facebook in Instagram profilu Četrtkova brenčanja v Mirni Peči ter na spletni strani www.cetrtkova-brencanja.si in se prijavite se na mailing listo cetrtkova.brencanja@gmail.com, da boste resnično prvi izvedeli, kaj zanimivega vam spet pripravljamo.

 

Hvala in vedno dobrodošli,

 

Brenčači

Oglejte si tudi