Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

DANES
19°C
9°C
JUTRI
20°C
6°C
2815

Občina Mirna Peč razglašena kot turistom najprijaznejša občina

Zaključek jesenske akcije "Turistična patrulja" dnevnega časopisa Novice Svet 24 je po oceni turistov in po izboru bralcev Mirno Peč uvrstila na 1. mesto po gostoljubnosti.
Na seznamu slovenskih mest, katerih turistično ponudbo po napotitvi časopisa Svet24 ocenjujejo tuji turisti, se je izmed 16 občin znašla tudi Mirna Peč, ki jo je turistična patrulja obiskala med 4. in 6. septembrom in bila nad gostoljubnostjo Mirnopečanov in čudovito pokrajino navdušena.
Kako je turistična patrulja potekala? Tuje državljane povabijo, da v posameznem kraju samostojno poiščejo prenočišče, obiščejo lokalno znamenitost po lastnem izboru, obiščejo turistični urad, se pogostijo v lokalni gostilni ali restavraciji in vsa doživetja vestno dokumentirajo. Reportažo s fotografijami po povratku oblikujejo in napišejo novinarji dnevnega časopisa Svet24.
 

Zaključek akcije turistične patrulje s podelitvijo priznanj občinam je potekal 26. septembra v Ankaranu, Občina Mirna Peč pa je prejela kar tri priznanja:

  • 1. mesto v kategoriji Turistom najprijaznejša občina v Sloveniji po izboru turistov dnevnega časopisa Novice Svet 24
  • 1. mesto v kategoriji Turistom najprijaznejša občina v Sloveniji po izboru bralcev dnevnega časopisa Novice Svet 24
  • Priznanje za izjemno skrb za kulturno dediščino.

Akcija in dosežena priznanja občini zgolj potrjujejo dejstvo, da smo Mirnopečani gostoljubni in da se obiskovalci pri nas počutijo prijetno in domače.

Župan Andrej Kastelic se ob tej priložnosti zahvaljuje vsem Mirnopečanom, ki se trudijo za promocijo in ugled Mirne Peči v širšem okolju in jim sporoča, da se trudijo v pravo smer.

Turizem smo ljudje! Naj tako tudi ostane. 

M.B.

Dokumenti, priloge: 

 

Tur patrulja in donacije - 24-27

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi