Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
3°C
SOB.
21°C
4°C
Oceni objavo

Domači kolesarji uspešni na dirki za Pokal Občine Mirna Peč

Občina Mirna Peč je skupaj s KK Adria Mobil v soboto pripravila kolesarsko dirko za Pokal Občine Mirna Peč, ki je štela tudi za Pokal Slovenije. Na krožni dirki Malenska vas- Dolenji Podboršt- Malenska vas so se pomerili tekmovalci kategorij E, D, C, B,A slovenskih klubov  in šolarji domače OŠ Toneta Pavčka.

Kolesarji domačega KK Adria Mobil so slavili v obeh najmočnejših kategorijah. Na 19,6 km dolgi progi v kategoriji dečkov A je prepričljivo slavil Aljaž Colnar pred klubskih kolegom Galom Glivarjem in Gabrom Vandurjem iz KK Tanin Sevnica. Med dečki B je na 14 km dolgi progi slavil Jaka Špoljar pred Luko Jablanovcem iz KK Tropovci in Markom Pavričem iz KK Radenska as. Pri dečkih C je na 9,8 km dolgi progi slavil Jan Kenda iz KD Sloga 1902 Idrija pred Anžetom Ravbarjem, Aljažem Turkom in Joštom Badovincem iz KK Adria Mobil. Brez stopničk pa so domači tekmovalci ostali v kategoriji dečkov D, saj je na 4,2 km dolgi progi slavil Enej Božnar Prosen iz KK Sava Kranj pred Juretom Majnikom iz KK Perutnina Ptuj in Majem Flajsom iz KK Sava Kranj. Med dekleti so bile najhitrejše Neja Kalan iz KK Sava Kranj v kategoriji deklic C, Klara Čemažar iz KK BTC City Ljubljana v kategoriji B, Ana Ahačič iz KK Sava Kranj v kategoriji A in Sara Debenec iz KK BTC City Ljubljana med mlajšimi mladinkami.

Najmlajši kolesarji  domače Adrie Mobil so se pomerili tudi v kategoriji dečkov E, v kateri je na 2,8 km dolgi progi slavil Jakob Omerzel pred Binetom Judežem in Maticem Pšeničnikom.

Med domačimi šolarji je bil v kategoriji 5-ih in 6-ih razredov najhitrejši Jure Rus pred Timom Krevsom in edino deklico Adrijano Retar, ki je tako postala zmagovalka med deklicami. Med dečki 8-ih in 9-ih razredov pa je bil najhitrejši Kristjan Resnik, drugi je bil Žan Retar, tretji pa Simon Saje. 

Zaslužene pokale in medalje je najboljšim podelil župan Občine Mirna Peč Andrej Kastelic.
REZULTATI DIRKE ZA POKAL OBČINE MIRNA PEČ (klikni)

Oglejte si tudi