Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
4°C
JUTRI
15°C
3°C
Oceni objavo

Pustna povorka in rajanje v Mirni Peči

Na pustni torek, 21. februarja, bodo maškare pod brenčaško taktirko norčavih kranjskih čebelic že drugo leto zapored preplavile Mirno Peč. Obetajo se šemasta povorka, sladki krofi, vroč kakav s penicami, živahna zabava in rajanje z Radom Trifkovićem ter seveda podelitev luštnih nagrad za najbolj izvirne maske.


V organizaciji Kulturnega društva Četrtkova brenčanja v Mirni Peči drugo leto zapored vabimo na Pustno povorko in rajanje v Mirni Peči, ki bo na pustni torek, 21. februarja. Zbor maškar bo ob 16.45 na parkirišču pred mirnopeško cerkvijo sv. Kancijana (nasproti KZ Trebnje, Trg 38, Mirna Peč).


Ob 17. uri bo razposajena povorka pod taktirko norčavih kranjskih čebelic ob veselih glasbenih ritmih in skandiranju posebne mirnopeško-brenčaške pustne koračnice “Leva, desna, en, dva, tri, maškare smo mi vsi. Rade v krogu se vrtimo, brž čez Mirno Peč hitimo. V koloni po dva in dva koraka maškar četica!” krenila proti Muzeju Lojzeta Slaka in Toneta Pavčka (Trg 8, Mirna Peč).


Pred muzejem bo šemasto rajanje ob plesu in petju s priljubljenim otroškim animatorjem Radom Trifkovićem. Brenčaške kranjske čebelice bomo seveda marljivo brenčale vse naokoli in tudi delale – ponujale bomo sladke krofe ter vroča kakav s penicami in čaj.


Tako kot lani bodo tudi letos najbolj izvirne maske prejele luštne nagrade. Vse šemaste zato že zdaj pozivamo k lovu za kostumi, da boste tudi vi dragoceni del letos že druge tradicionalne pustne povorke v Mirni Peči. Naj vam še zaupamo skrivnost – slastni krofi bodo za vse maškare, nagrade pa le za najbolj izvirne.


Zatorej, našemite se in se nam pridružite pri pustnem rajanju. Naj pustna povorka v Mirni Peči tudi letos preseže vsa pričakovanja in naj se letos v našem prelepem kraju zbere še več maškar kot lani!


Se vidimo!


(vir: Facebook - Četrtkova brenčanja v Mirni Peči)

Oglejte si tudi