Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
2°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Prvo državno ocenjevanje in razstava štrukljev iz vlečenega testa v Mirni Peči

Ta vikend je v Mirni Peči potekalo nadvse zanimivo državno tekmovanje za najboljše štruklje iz vlečenega testa v organizaciji mirnopeškega Društva podeželskih žena in sodelovanju z Zvezo kmetic Slovenije.  Tako so  že v soboto v tamkajšnji stari osnovni šoli zbirali vzorce štrukljev, ki jih je strokovna komisija tudi ocenila, v nedeljo pa je sledila razstava le teh in podelitev priznanj. 
Članice strokovne komisije, ki so certificirane za ocenjevanje na državni ravni, so bile Anica Pajer, predsednica Zveze kmetic Slovenije Irena Ule in predsednica komisije Betka Verščaj. Ocenile so 37 vzorcev, ki so bili iz različnih koncev Slovenije.  Strokovna ocenjevalna komisija in organizatorice so bile  izredno zadovoljne nad odzivom in kvaliteto prinesenih štrukljev.
Posebnost in zanimivost je tudi dejstvo, da so podelili  zlata in srebrna priznanja in da  slabših mest po doseženih točkah sploh ni bilo.  Največ točk (30)  je dosegla MILKA KASTELIC iz domačega društva. Na podelitvi so v spremljajočem kulturnem programu nastopili domači kulturniki: odlična pevska skupina DPŽ Čebelice, zadoneli so žametni glasovi Moškega pevskega zbora Rožmarin in razigrani ritmi mlajših članov društva mirnopeških harmonikarjev. 
Zbrane so med drugimi pozdravili tudi državna sekretarka Ministrstva za kmetijstvo Tanja Strniša in domači župan Andrej Kastelic, pa tudi kmetica leta 2016 Jelka Krivec, ki je s sosedo, soimenjakinjo Jelko tudi zaigrala v krajšem skeču na temo štrukljev in tako še enkrat dokazala, da se ne ustraši nobenega izziva.

Obiskovalci so štruklje lahko tudi poskusili, podeželske žene so pripravile še pecivo, obložene kruhke in pijačo.

V Društvu podeželskih žena Mirna Peč ob izpeljavi  prvega državnega ocenjevanja štrukljev iz vlečenega testa izražajo zadovoljstvo, velja pa že povabilo na drugo prihodnje leto.  
 




Oglejte si tudi