Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za ponedeljek, 26.02.2018

oblačno
Ponoči bo delno jasno, v vzhodni in južni Sloveniji pa zmerno oblačno. Še bo vetrovno. Najnižje jutranje temperature bodo od -9 do -15, v alpskih dolinah do -18, na Goriškem in ob morju okoli -4 °C.
-10°C | -8°C
torek, 27.02.2018
-9°C | -6°C
sreda, 28.02.2018
-12°C | -6°C
četrtek, 01.03.2018
-12°C | -2°C
Opozorila
Nedelja, 25.2.2018 ob 18h
Najmočnejši sunki burje na Primorskem bodo do noči na torek ponekod presegali hitrost 100 km na uro.
-10°C
-8°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska delavnica "Pisani kruh"


DRUŠTVA

| |
19.01.2016      11:06
A A

Kuharska delavnica "Pisani kruh"



Deli:

Udeleženci Medgeneracijskega središča OZRK NM so se tokrat zbrali na kuharski delavnici Z Jožico Moravec, ki nam je predstavila pripravo in peko pisanega kruha. Udeleženci so se naučili pripraviti tri vrste testa; iz ajdove, koruzne in bele moke. Za ajdovo testo potrebujemo 15 dag ajdove moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za koruzno testo potrebujemo 18 dag koruzne moke, ki jo poparimo, vmešamo 40 dag bele moke, dodamo 2 dag kvasa, sol in olje ter zamesimo. Za testo iz bele moke pa potrebujemo 50 dag bele moke, 2 dag kvasa, sol, olje in malo mleka, ter zamesimo. Testo pustimo počivati 1 uro. Po tem času zamesimo vse tri vrste testa skupaj in pustimo počivati še 15 minut. Nato damo v ogreto pečico  in pečemo približno 1 uro.

Na koncu so udeleženci delavnice pečen kruh tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mirna Peč!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!