Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za sobota, 18.11.2017

delno oblačno
Popoldne bo delno jasno, predvsem po nižinah osrednje in jugovzhodne Slovenije bo ostalo precej nizke oblačnosti. Burja na Primorskem bo slabela in do večera ponehala. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 9, na Primorskem do 15 °C.
-1°C | 7°C
nedelja, 19.11.2017
-1°C | 7°C
ponedeljek, 20.11.2017
-2°C | 9°C
torek, 21.11.2017
2°C | 11°C
sreda, 22.11.2017
4°C | 15°C
Opozorila
Sobota, 18.11.2017 ob 16h
Dodatnega opozorila ni.
-1°C
7°C
delno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Dogodki

Preizkušen recept za peko krofov


DOGODKI

| |
02.02.2016      14:24
A A

Preizkušen recept za peko krofov



Deli:

 

Na tokratni kuharski delavnici so sodelovali učenci 6. razreda OŠ Drska in ga. Danica Fink, ki jim je predstavila peko krofov. Poleg učencev so sodelovali tudi starejši udeleženci Medgeneracijskega središča.

Za krofe potrebujemo: 1kg moke, 7 rumenjakov, 10 dag masla ali 1 dcl olja, 7 dag sladkorja, 1 vanilij sladkor, limonina lupina, 2 žlici ruma, sol, 5 dcl mleka. Sestavine za kvasec: 6 dag kvasa, 1 žlica sladkorja, ½ dcl mleka. Nadev: marmelada; sladkor v prahu za posip.

Rumenjake, sladkor, vanilij sladkor, rum in limonino lupinico zmešamo. Moki primešamo sol, mleko in kvasec ter zamesimo. Oblikujemo kroglice velike približno med 70 in 80 g. Vsako kroglico lepo zamesimo in vzhajamo približno 1 uro. Ko so vzhajani, jih cvremo v vrelem olju- vsako stran 4 minute. Spečene nadevamo z marmelado in jih potresemo s sladkorjem v prahu.

Udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi testa in oblikovanjem krofov. Na koncu so bili navdušeni nad spečenimi krofi in so jih z velikim veseljem pojedli.

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mirna Peč!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!