Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 12.12.2017

pretežno oblačno
Ponoči bo oblačno, padavine se bodo nekoliko okrepile, meja sneženja se bo do jutra v večjem delu Slovenije spustila do nižin. Ponekod bo prehodno zapihal severovzhodni veter, na Primorskem zjutraj šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od -1 do 3, na Primorskem okoli 6°C.
3°C | 4°C
sreda, 13.12.2017
3°C | 4°C
četrtek, 14.12.2017
2°C | 11°C
petek, 15.12.2017
7°C | 13°C
sobota, 16.12.2017
3°C | 5°C
Opozorila
Torek, 12.12.2017 ob 16h
Nekatere reke v zahodni, osrednji in južni Sloveniji bodo danes še poplavljale.
3°C
4°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Posladkajte se za praznike z božičnimi ......


DRUŠTVA

| |
20.12.2016      12:59
A A

Posladkajte se za praznike z božičnimi medenjaki


ODLIČEN PREIZKUŠEN RECEPT


Deli:

 Udeleženci Medgeneracijskega središča OZRK Novo mesto so se tokrat zbrali na kuharski delavnici priprave božičnih medenjakov, ki jo je vodila Klara Bubnjić.

Najprej smo zamesili testo iz : 60dag moke, 25 dag sladkorja, 3 jajc, ¾ margarine, 4 žlic medu, 1 žlice sode, 1 žlice cimeta in naribane limonine lupinice. Testo mora počivati na hladnem približno pol ure. Potem smo testo razvaljali in z modelčki izrezali različne oblike. Pekli smo na 180C, približno 10-15 minut.

Za okrasitev medenjakov pa smo porabili 1 beljak, sok ene limone in 0,5 kg sladkorja v prahu. Vse to smo zmešali in začeli z okraševanjem.

Vsi udeleženci kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi jedi, ki so jih na koncu tudi poskusili.




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Mirna Peč!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!