Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
7°C
NED.
23°C
9°C
Oceni objavo

Nevarnosti zastrupitve z ogljikovim oksidom v domačem okolju

Vabljeni na posvet o nevarnostih zastrupitve s CO, ki bo v sredo, 1. marca 2017, ob 18. uri v Kulturnem domu Mirna Peč. Strokovni posvet, ki ga organizirajo Občinsko gasilsko poveljstvo Mirna Peč, Občina Mirna Peč in GRC Novo mesto, je namenjen vsem občanom, zlasti občinskim prostovoljnim gasilcem. Predavanje je brezplačnovodil ga bo Luka Piko iz Službe požarne preventive GRC Novo mesto. Predstavil bo problematiko in ukrepe za preprečevanje tveganj zastrupitev. 

V času kurilne sezone je nevarnost zastrupitve z ogljikovim oksidom zelo velika. Ogljikov oksid je namreč izjemno strupen plin, ki ga zaradi kemijskih lastnosti (je neviden, brez vonja in okusa) ljudje in živali ne moremo zaznati.

Želimo vas seznaniti, da je stopil v veljavo Pravilnik o zahtevah za vgradnjo kurilnih naprav. Govori o tem, da je potrebno, v kolikor se v bivalni prostor vgradi kurilna naprava, ki je odvisna od zraka v prostoru, namestiti tudi napravo za odkrivanje in javljanje ogljikovega oksida – javljalnik CO. Od 1.1.2017 je to tudi obvezno

Oglejte si tudi