Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Na evropskem prvenstvu v tajskem boksu Mirnopečan Eršte osvojil bron

Mirnopečan Rok Eršte je  na evropskem prvenstvu v tajskem boksu, ki se je odvijal v Splitu na Hrvaškem,  v konkurenci 29 držav zasedel tretje mesto v kategoriji +91kg.

Rok Eršte je sicer član novomeškega Kluba borilnih veščin Scorpion International, ki je tokrat triumfalno obeležil svojo 20-letnico delovanja in jo kronal z velikim uspehom na evropskem prvenstvu. Nastopilo je šest reprezentantov, ki  so osvojili dve bronasti in eno srebrno medaljo v elitnem A razredu. Vorkapić in Eršte sta postala bronasta, Šebenikova pa srebrna.

Težkokategornik Rok Eršte (91 kilogramov, A razred) si je bron prislužil z zmago proti Turku Mustafi Kučuku in znova dokazal, da je previsoka ovira za turške reprezentante. V prvi rundi je sicer pobudo imel Turek, ki je Roka s kolenskimi udarci v telo spravil v težave. Po intervenciji trenerskega dvojca med odmorom pa se je zbral in Turku odmeril zrcalno kolensko dozo v klinču. Kučuk pritiska ni zdržal in je kar trikrat padel pod udarci Slovenca, kar je pomenilo avtomatsko prekinitev dvoboja. Naskok v finale pa je Roku preprečil izkušenejši Francoz Amine Kebir, ki je onesposobil Erštetovo levo nogo z nizkimi nožnimi udarci in slavil s prekinitvijo. 

 Na prizorišče najmočnejšega borilnega tekmovanja v Evropi sta hrvaška zveza tajskega boksa in evropska zveza tajskega boksa (EMF), ki delujeta pod okriljem IFME, v Dalmacijo privabila več kot 400 športnikov iz 30 držav. Za tajski boks oz. Muaythai je to zadnje veliko tekmovanje pred napovedanim polnopravnim sprejemom v olimpijsko družino, o katerem se bo Mednarodni olimpijski komite izrekel na seji osmega decembra letos.

Oglejte si tudi