Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
6°C
NED.
25°C
6°C
Oceni objavo

Mirnopeška podeželska mladina donirala 3000 € za Zalino rehabilitacijo

V Mirni Peči je bilo od 17. do 19. junija pestro, zanimivo in dobrodelno. V sklopu občinskega praznika se je odvilo kar nekaj športnih, kulturnih in družabnih prireditev. Pri organizaciji in izvedbi so pomagala domača društva. Člani Društva podeželske mladine Mirna Peč smo v času občinskega praznika  skrbeli  za pijačo obiskovalcev. Ob pokritju stroškov organizacije dogodkov s strani občine Mirna Peč smo zaslužek od prodaje pijač v višini 3000 € namenili rehabilitacijam po operaciji Zale Hrastar.

V nedeljo, 19. junija smo člani pomagali pri pospravljanju in pripravi prizorišča občinskega praznika za nedeljski koncert, nato pa se je šest članska ekipa odpravila še na regijske kmečke igre, ki so potekale na Trebelnem. Poleg košnje in grabljenja se je ekipa preizkusila še v drugih igrah, v katerih je pokazala največ spretnosti, hitrosti in sodelovanja ter se tako uvrstila na državne kmečke igre, ki jih je 9. julija organiziralo Društvo podeželske mladine Slovenske Konjice. V košnji je barve društva zastopal Miha Papež, ki je dosegel peto mesto, v grabljenju pa se je preizkusila Polona Opara in prav tako zasedla peto mesto. V ostalih štirih igrah so sodelovali še Sandra Hutevec, Matic Saje, Blaž Femc in Maja Gazvoda. Skupno smo zasedli šesto mesto med vsemi ekipami.

Člani smo si po aktivnem delu v prvi polovici leta privoščili še tridnevno ohladitev v kampu ob reki Kolpi.
Za naslednje mesece se že pripravljamo  na  na strokovno ekskurzijo, ki bo potekala od Pivke proti Kopru, v soboto 15.10. 2016 novembra pa načrtujemo pohod po Mirni Peči.

V društvu smo precej aktivni na več področjih, zato vabimo nove člane, da se nam pridružijo in se kaj novega naučijo.


Oglejte si tudi