Logo MojaObčina.si

Mirna Peč

JUTRI
0°C
-2°C
SRE.
-2°C
-2°C
Deli
2815

Ljudske pevke Čebelice prepevale na festivalu v Ohridu

Konec junija so se Čebelice na povabilo pevskih prijateljev udeležile festivala Slovenija na Ohridu, ki je plod slovensko-makedonskega kulturnega sodelovanja.  Organizator se je letos prvič odločil, da v okviru znamenitega Ohridskega festivala organizira štiridnevni festival z naslovom: Slovenija na Ohridu.  Prijateljskega makedonskega gostoljubja nas je bilo deležnih sedemnajst slovenskih skupin: ljudski pevci, pevski zbori, folklorne skupine, pihalni orkestri in godbe, mažorete, kulinarične skupine… 

Starodavno mesto Ohrid, nekdanja prestolnica Samuelovega cesarstva, ki je danes kot dragocena zakladnica kulture in umetnosti skupaj z jezerom umeščena pod zaščito Unesca, je štiri dni dihala po slovensko.  Spoznali smo del te kulturne zakladnice, se popeljali z ladjo na Sv. Naum, okopali v jezeru in seveda Makedoncem in turistom temeljito predstavili našo kulturo. Čebelice smo pele skupaj s starimi prijatelji : Pevkami skupine Klasek iz Izlak, pevci Fantje z vasi iz Škocjana in Veselimi Ribnčankami, članice Društva podeželskih žena pa so poskrbele za predstavitev slovenske kulinarike. Navdušenje je bilo očitno.

Lepo smo se imeli. Naj govorijo fotografije!

Konec maja smo v Beli Cerkvi zapele na Območnem srečanju ljudskih pevcev in godcev Dolenjske. Odlična ocena strokovne komisije nas je uvrstila na Regijsko srečanje ljudskih pevcev in godcev, ki bo 7.10.2016 v Boštanju. Nastopile bomo v družbi najboljših skupin iz območnih srečanj Dolenjske, Posavja in Bele krajine. Vesele bomo, če nas pridete spodbujat!


Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 1

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij