Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
13°C
JUTRI
25°C
14°C

Koncert Vokalne skupine Lan


Brenčači v četrtek, 30. marca, ob 19. uri prijazno vabimo v avlo Osnovne šole Toneta Pavčka, Postaja 1, Mirna Peč na koncert Vokalne skupine Lan, kjer se združujeta dve belokranjski dragocenosti – pesem in lan.


Najboljše belokranjske pevke v različnih pevskih zasedbah zvenijo v zboru že vse od leta 1989, ko jih je iz metliške folklorne skupine Ivan Navratil izbrala zborovodkinja Mateja Jakša Jurković. Lan je zasejala in še dandanes lepo klije in uspeva pod njenim strokovnim glasbeno uglašenim vodstvom.


Lanovke se po več kot treh desetletjih čudovitega prepevanja lahko pohvalijo s številnimi priznanji in z dosežki ter z zlatimi in srebrnimi nagradami na regijskih tekmovanjih in na Sozvočenjih. V letih so poleg uspehov nizale opazne nastope, med katerimi je njihova predsednica Barica Flajnik Koželj izpostavila: celovečerni koncert s KUD Dobreč v Cankarjevem domu, Gostovanje v Makedoniji, dobrodelni koncert na Preloki z Vladom Kreslinom in KUD Dobreč, petje na Schengenfestu, sodelovanje pri predstavi gledališke skupine KBŠ – Zofija in pri prvi tamburaški operi na svetu – Ambrož in Katarina. V veliko čast in priznanje si štejejo, da so skupaj s KUD Dobreč in MFS Ivan Navratil nastopile na državni proslavi ob 30-letnici dneva samostojnosti in enotnosti Slovenije, in so izjemno ponosne na njihovo zgoščenko z naslovom "Spazila sem Janka", ki jo boste lahko obiskovalci tudi kupili ob njihovem nastopu v Mirni Peči.


Da, dolg in pester je njihov zborovski opus, in dandanes je Vokalna skupina Lan zasluženo in zagotovo najboljša pevska zasedba v Beli krajini. Sestavlja jo 22 mladih, čudovitih pevk, ki v srcu nosijo pesem, glasbo, veselje in rodno Belo krajino. Imajo pa tudi svetlo prihodnost - pod taktirko njihove članice Katje Stariha se namreč že kalijo nadobudne in nadarjene deklice otroškega pevskega zbora. Iz leta v leto so večje in z vsako zapeto pesmijo vse bolj trdno odločene, da bodo tudi one nekoč odrasle v velike Lanovke.


Pevke Vokalne skupine Lan so prava paša za ôči in úho, če se lahko izrazimo po njihovo – v belokranjskem narečju. Njihovi koncerti so čutni in razgibano melodični, pa tudi malce drugačni. Vse lepo vselej prenesejo na občinstvo, ki jih začuti, zapoje in včasih tudi zapleše z njimi. Tokrat nas bodo razveselile v Mirni Peči s koncertom, ki bo v četrtek, 30. marca, ob 19. uri v avli Osnovne šole Toneta Pavčka v Mirni Peči. S pesmijo bodo prinesle veselje in pozitivno energijo ter – kot hkrati napovedujejo – tudi dragocen košček njihove Bele krajine. Da bo vse še bolj lepo, bodo svoj delček vmes pripravile pevke Otroškega pevskega zborčka, ki bodo s prisrčnostjo in srčnostjo še dodatno risale nasmehe na obraz. Toplo vabljeni na njihov koncert v četrtek, 30. marca, ob 19. uri, v Osnovno šolo Toneta Pavčka v Mirno Peč. Dopustite jim, naj Vas očarajo!


Vstopnine ni. Hvaležni pa bomo za prostovoljne prispevke, ki jih bomo v celoti namenili za nadaljnje dogodke v organizaciji društva.

Oglejte si tudi