DANES
22°C
12°C
JUTRI
20°C
13°C
Oceni objavo

Ciljanje pirhov v Mirnu pri Štantu

Štantovci smo vztrajni ljudje, kar se pozna tudi na našem največjem letnem dogodku, tradicionalnem ciljanju pirhov, ki je letos doživelo že svojo 44. izvedbo.  Od leta 1979 do letošnje Velike noči se je zvrstilo že nič koliko tekmovalcev, ki vsako leto nestrpno čakajo ta dogodek, posebno navdušeni so otroci. Lahko bi rekli, da so se v tem času zamenjale generacije obiskovalcev te edinstvene prireditve, ne samo v naši občini, ampak tudi širše. Kljub temu, da letos nismo imeli sreče z vremenom, se je na Kampotu pod šotorom zbralo veliko število ljudi, ki so navdušeno vzpodbujali tekmovalce. V vseh treh konkurencah (mladinski, ženski in moški), se je k tekmovanju prijavilo 171 udeležencev. V mladinski kategoriji je med 54 tekmovalci je slavil Tilen Batistič, sledil mu je Anže Bažato, tretji pa je bil Jan Lavrenčič. Ženske so se v konkurenci 41 tekmovalk zvrstile na prvo mesto Petra Ušaj, na drugo Lea Ferletič in na tretje Katja Ferfolja. Med 76 moškimi se je že v prvem krogu najbolje odrezal Bojan Faganeli, saj je pirh zadel kar v dveh od petih metov. Drugi je bil Gašper Olivo in tretji Edvin Furlan.

1/3

Prvi meti vedno pripadajo županu in predsednikoma KS Miren in KS orehovlje


Tekmovanje ne bi bilo tako atraktivno, če ne bi bilo podprto z zelo lepimi nagradami kot so jih prejeli omenjeni najboljši tekmovalci. Za to se pa moramo zahvaliti našim številnim zvestim donatorjem, nekateri nas podpirajo že od vsega začetka. Najlepša hvala, želimo jim še mnogo poslovnih uspehov tudi v prihodnje.

Naj zaključim s povabilom na 45. tekmovanje v ciljanju pirhov, ki bo prihodnje leto 20. aprila na Veliko noč na Kampotu.

Odbor za tradicionalno ciljanje pirhov

Roman Malič

Oglejte si tudi