Logo MojaObčina.si
JUTRI
24°C
4°C
SRE.
20°C
6°C
Oceni objavo

Vabilo na odvzem krvi otroka za določitev vsebnosti svinca v krvi

Spoštovani.

Pri preverjanju odziva do vključno 5. 6. 2023 se še nekaj otrok ni odzvalo povabilu. Prijazno vas vabimo, da izkoristite to priložnost in izveste, kakšno vrednost svinca v krvi ima vaš otrok.

Mogoče za vas dopoldanski termin ni najbolj ustrezna izbira, zato vam ponujamo tudi popoldanskega, da boste otroka lažje pripeljali na odvzem krvi. Prepričani smo, da je skrb za zdravje otrok ena izmed prioritet vseh nas – tako staršev kot družbe.

Svinec je namreč med najbolj škodljivimi snovmi v okolju, ki smo jim lahko izpostavljeni. Svetovna zdravstvena organizacija ga uvršča med 10 kemikalij, ki v največji meri škodijo zdravju in poziva države članice, da izvajajo ukrepe za manjšanje izpostavljenosti. Otroci so zaradi svoje fiziologije in obnašanja v okolju za učinke svinca najbolj občutljivi. Utrpijo lahko trajne posledice na zdravju, predvsem pri razvoju možganov in živčnega sistema, svinec pa škodi tudi ledvicam in viša krvni tlak. Vsaka koncentracija svinca v telesu je lahko zdravju škodljiva, zato je prav, da preprečimo vsak nepotreben vnos in na ta način varujemo zdravje otroka. Izkoristite priložnost in preverite koncentracijo svinca v krvi svojega otroka.

Termini za odvzem so

·          13.6.2023 med 14. in 17. uro v laboratoriju Zdravstvene postaje Črna na Koroškem in

·          15.6.2023 med 14. in 17. uro v laboratoriju Zdravstvene postaje Mežica.

Prosimo, da potrdite udeležbo na telefonsko številko: 041/654-455 Helena Pavlič

V skupni skrbi za zdravje otrok vas lepo pozdravljamo.

 

 

 Predstojnica OE Ravne na Koroškem

Neda Hudopisk, dr. med., spec. javnega zdravja

Dokumenti, priloge


vir: občinska spletna stran


Oglejte si tudi