Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
9°C
PON.
23°C
8°C
Oceni objavo

Nova streha na koči v Grohotu pod Raduho

V začetku meseca Julija je koča v Grohotu pod Raduho dobila novo streho. Stara streha je bila dotrajana, kot tudi strelovod. Zaradi pomanjkanja finančnih sredstev se je investicija nacrtovala zadnji dve leti, letos pa nam je uspelo ob pomoči FUNDACIJE ZA ŠPORT REPUBLIKE SLOVENIJE v sodelovanju z PZS, z nekaj domačimi donatorji in seveda tudi z lastnimi sredstvi in veliko prostovoljnega dela streho le zamenjati.

 

Streha je le del projekta, v naslednji fazi se pripravlja obnova kotlovnice, ki je ravno tako svoje že odslužila. Celoten projekt bo vreden 35.000.00 evrov, kar pa je za planinsko društvo Mežica zelo velik znesek. Izvajalec del na strehi je bilo domače podjetje PECA COMERC d.o.o., za strelovod pa so poskrbeli alpinisti AO RAVNE NA KOROŠKEM, ki so tudi 5% solastnik objekta.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so kakorkoli pomagali pri zamenjavi strehe. Kot Planinsko društvo sami takšne investicije nismo sposobni izvesti in vsekakor rabimo pomoč širše javnosti. Ker projekt še ni zaključen še vedno intenzivno delamo na pridobivanju denarnih sredstev.

Delovanje planinskega društva je usmerjeno v dobrobit vseh planincev in pohodnikov, ki imajo radi naravo in gore, ker projekt še ni zaključen, lahko še vedno namenite sredstva za za obnovo koče v Grohotu pod Raduho.

 

PLANINSKO DRUŠTVO MEŽICA

Trg 4. aprila 4

2392 Mežica

 

Transakcijski racun: 0247 0001 0889 732

Davčna številka: 16729820

Matična številka: 5152810

 

Vabimo vas, da nas obiščete na kateri od naših postojank, veseli bomo vašega obiska in potrudili se bomo, da se boste še radi vračali.

 

Hvala vsem za izkazano pomoč.

 

UO PD Mežica

Povezave

www.pdmezica.si/

Oglejte si tudi