Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Zmaga koroške ekipe

Ribnik Marof, ki se nahaja v Mrzlem polju nad Jurkloštrom, občina Laško,  je naši ekipi dobro poznan; tu so dosegali vedno dobre rezultate. Pestrost ribjega življa: amurji, babuške, kleni, krapi, linji, ploščiči, rdečeoke, smuči, ščuke, tolstolobiki in zelenike ter dobra pripravljenost  je zagotavljala kvalitetni ribolov. Le muhasto vreme je v sredo 10. junija 2020 želelo pokvariti užitek. Drugi krog ribiške lige pri Zvezi paraplegikov Slovenije je pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske. Tekmovanja se je udeležilo sedem ekip oz. 21 ribičev iz sedmih društev. Lovilo se je po pravilniku RZS. Ribiči tekmujejo v treh sektorjih, pri izračunu rezultatov pa najprej odločajo točke, nato pa teža ulova. 

Prvo mesto je osvojila ekipa DP Koroške (6 točk–23.130 g), druga je bila DP Prekmurja in Pomurja (9 t -19.510 g) in tretji domačini (9 t –17.210 g).

V posamični konkurenci je bil najboljši Slavko Dunaj – DP MS (1 t - 12.820 g), tretji pa Korošec  Zdravko V. Grilc – DP SG (1 t - 7.920g).

Bravo naši! Zahvalili bi se še našim pomočnikom – g. Milanu Bizjaku in šoferju Danijelu. Še dva kroga do naslova?!

Oglejte si tudi