Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Pričetek lige v ribolovu z plovcem

Društvo paraplegikov Koroške je organiziralo 1. kolo lige v športnem ribolovu s plovcem in ga izvedlo v sodelovanju z Ribiško družino Maribor na ribniku Univerza Maribor - Pivola (občina Hoče-Fram), v četrtek 4.6.2020. Razlog, da moramo gostovati in izvajati tekme drugje je ta, da v območju Koroške ribiške družine nimamo (več) na razpolago certificirane trase (včasih ribnik Brdinje, Reš). Lovilo se je po pravilniku RZS; sodelovalo je sedem tričlanskih regijskih ekip in dva posameznika tekmovalca, ki so vsi registrirani kot tekmovalec pri  RZS. Odlično pripravljena ribiška trasa in lepo vreme je ribičem omogočilo idealne pogoje za tekmovanje. Ribnik Pivola je bogat z ribjim življem, v njem pa živijo: ameriški somič, babuška, krap, smuč, som, ščuka … Sodniški zbor pod vodstvom g. Dragota Kurnjaka, delegat RZS g. Drago Ornik in komisar lige Valentin Z. Grilc niso imeli zahtevnega dela. Ribiči tekmujejo v treh sektorjih, pri izračunu rezultatov pa najprej odločajo točke, nato pa teža ulova. Korošci so bili ekipno drugi (10 točk–10.380 gr.), zmagala je ekipa iz celjske regije (6 točk–24.970 gr.). Prav tako drugi
je bil v posamični konkurenci Korošec Boštjan Javernik (6.970 gr.) - za Dolencem Gašperjem Pečekom, katerega mreža se je šibila pod 17.280 gr. ribo. Razglasitev rezultatov in (odlično) kosilo je bilo v La Pizzeta v Hočah. Še enkrat hvala za vse! Ribiški družini Maribor, predvsem  predsedniku g. Bojanu Javorniku ter našim pomočnikom Danijelu in Milanu.

Velika večina športnih tekmovanj, ki so bila planirana posebno pa ligaška tekmovanja pri Zvezi paraplegikov Slovenije bodo izvedena. Nov urnik je smel. Večino ligaških tekem v vseh športih bo v mesecu juniju.

 

 

Oglejte si tudi