Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
13°C
JUTRI
24°C
12°C
Oceni objavo

Otroško in veteransko Evropsko prvenstvo JKA karateja 2016

21. in 22. 5. 2016 je v Nišu v Srbiji potekalo otroško in veteransko Evropsko prvenstva JKA karateja. Prvenstva se je udeležilo 426 tekmovalcev iz 13 držav, ki so se posamezno in ekipno pomerili v disciplinah kata, yiju kumite, yiju ippon kumite in kihon ippon kumite. Reprezentanca JKA Slovenije je sodelovala s 36 tekmovalci, ki so prikazali vrsto odličnih nastopov in osvojili kar 4 bronaste medalje. Iz Karate kluba Mežica sta Slovenijo zastopala Aljaž Reiter in Jakob Kobolt. Mežiška borca sta nastopila v disciplinah kata in kihon ippon kumite posamezno, in se za njun prvi nastop na evropskem prvenstvu pogumno pomerila s konkurenco.

V obeh disciplinah se je Jakob uvrstil med 16 najboljših, Aljaž pri kihon ippon kumite med 16, v disciplini kata pa med 8 najboljših.

Reprezentanco JKA Slovenije so sestavljali tekmovalci, ki so na lanskih državnih tekmovanjih in letošnjem državnem prvenstvu dosegali najboljše rezultate, opravili reprezentančne priprave ter uspešno opravili izborni nastop. Iz Karate kluba Mežica je bila v reprezentanco izbrana tudi Špela Libnik, vendar zaradi zdravstvenih težav žal ni mogla nadaljevati s pripravami in nastopom na prvenstvu.

V klubu imamo jedro perspektivnih mlajših članov, kateri bodo v bližnji prihodnosti dodali še marsikateri odmeven rezultat v mozaik mežiškega športa.    
  

Reprezentanco so spremljali:

Peter Kobolt – trener

Ivan Mravljak – mednarodni sodnik

Florjan Reiter – mednarodni sodnik

Oglejte si tudi