Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Odrasli uspešno zaključili programe na MOCIS-u

Na MOCIS-u, Centru za izobraževanje odraslih v Slovenj Gradcu v teh dneh zaključujemo s programi v tem šolskem letu. Ponosni smo na vse udeležence, ki so celo leto pridobivali nova znanja in s tem nove kompetence, saj vemo, da pot do ciljev, ki so si jih zadali, ni bila enostavna, ampak z vztrajnostjo in odločnostjo so pokazali, da zmorejo.

Ker MOCIS ponuja odraslim številne formalne in neformalne izobraževalne programe, je prisotna pestrost ciljnih skupin, katerim so programi namenjeni.

Med srednješolskimi programi so si izobrazbo pridobili 2 ekonomska tehnika in 4 vzgojiteljice predšolskih otrok.

Izvedli smo tudi priprave in preverjanje ter potrjevanje iz 2 nacionalnih poklicnih kvalifikacij: socialni oskrbovalec na domu in računovodja. Priprave na NPK je obiskovalo 10 socialnih oskrbovalk in 15 računovodij. Med tistimi, ki so se prijavili na preverjanje, je bilo uspešnih 10 socialnihoskrbovalk in 10 računovodij.

Program PUM-o je celo leto obiskovalo 44 mladih.

Poskrbeli smo tudi za priseljence, in sicer jih je 31 v marcu zaključilo s programom Začetna integracija priseljencev. Še 6 priseljencev pa je v juniju končalo 60-urni začetni tečaj učenja slovenščine.

Zaposleni nad 45 let so v okviru projekta Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc pridobili nova znanja iz nemščine, angleščine, računalništva in programa Izzivi podeželja. Izpeljanih je bilo 10 skupin tujih jezikov, 3 skupine računalništva in program Izzivi podeželja za 168 oseb.

128 starejših odraslih je bilo vključenih v 15 različnih programov Univerze za tretje življenjsko obdobje MOCIS.

 Skupno je bilo torej v MOCIS-ovih programih uspešnih 364 udeležencev.

 Naj vas na koncu še povabimo, da se nam v jeseni pridružite v katerem izmed naših programov, s katerimi vam želimo omogočiti dobro usposobljenost za delo in višjo kakovost življenja. Naj k vaši odločitvi pripomoreta tudi želja po učenju in radovednost.

Oglejte si tudi