Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
3°C
JUTRI
15°C
1°C
Oceni objavo

PLANINSKI TABOR V DOMU NA PECI

PLANINSKI TABOR V DOMU NA PECI,

13. in 14. junij 2013

 

Pri delu z našimi najmlajšimi se večkrat povežemo s pomembnimi inštitucijami v kraju in z društvi, saj se s tem medsebojno dopolnjujemo in strokovno bogatimo.

V letošnjem šolskem letu smo najstarejši otroci mežiškega vrtca sodelovali s planinskim društvom, kjer smo si zadali izziv, in sicer približati otrokom naravo z odkrivanjem neznanega, novega, lepega. Tako smo preživeli dan in še noč v domu na Peci.

Že v vrtcu smo s pomočjo knjig in panojev spoznavali rastlinski in živalski svet gore Pece. S pohodom na malo Peco smo posamezne rastlinske vrste spoznali v živo. Ob obisku votline kralja Matjaža smo se z njim identificirali, hkrati smo z odkritjem rova obudili legendo o gorskem škratu. Spoznali smo pomembnejše gore in doline, vidne iz male Pece. Preizkusili smo se v plezanju in spuščanju po vrvi. Ob tabornem ognju smo prepevali že znane pesmi in uprizorili planinski krst. Zagotovo je bil ples v pižamah posebno doživetje.

Ob vsem tem smo s privlačnimi vsebinami motivirali otroke za premagovanje večjih naporov in pridobivanje telesne vzdržljivosti. Spoznali so, kako se je potrebno pripraviti na življenje v gorah: obleka, obutev, hrana, prva pomoč, zaščita pred soncem, obnašanje. S pridobljeno izkušnjo so postali bogatejši, samozavestnejši, samostojnejši.

 

Planinska vodnika Rudi Burjak in Andrej Jež sta tista člena, brez katerih vseh teh doživetij zagotovo ne bi bilo. Ravno tako ne smemo pozabiti na prijazna oskrbnika koče Romana in Andrejo Abraham. Hvala vsem.

 

Iskrena zahvala staršem, otrokom in kolektivu vrtca Mežica za zaupanje in podporo.

 

 

STROKOVNE DELAVKE VRTCA: Štefka Kuserbanj, Mateja Smrtnik in Vlasta Iglar

 

 

 

Oglejte si tudi