Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

GEO PROJEKTNI DAN V VRTCU MEŽICA

V torek, 12. aprila 2016 je v našem vrtcu potekal geo projektni dan. V projektu je sodelovalo 53 otrok iz treh skupin našega vrtca; starost otrok 3 do 6 let.

S pomočjo strokovnjakinj iz Zavoda republike Slovenije za varstvo narave iz Maribora smo se preselili milijone let v preteklost, v čas ko so živeli na Zemlji dinozavri. Otroci so se srečali z novim izrazom fosil in se rokovali z zobom dinozavra, spoznali različne vrste dinozavrov,  jih poimenovali in se seznanili z  razlikami med njimi. Vso novo pridobljeno teoretično znanje so podkrepili s praktičnim, ustvarjalnim delom.



Otroci so uživali z odtiskovanjem različnih školjk in polžkov v glino ter s sestavljanjem sestavljank. Izdelali so si naglavno masko, se spremenili v dinozavra in se vanj tudi vživeli.

Otroci so bili močno notranje motivirani, zato jim je bil svet pradavnine zanimiv in privlačen. V naslednjih dneh smo se podali do Podzemlja Pece, kjer smo likovno upodobili bitja, ki so živela v preteklosti. Velik izziv pa otrokom predstavlja še ihtiozaver, katerega fosilne ostanke so našli tudi v nam bližnjem rudniku.

Najlepše je videti vedoželjnost in iskrice v otroških očeh! Če pa otroci s svojim znanjem pritegnejo zanimanje staršev in jih kaj novega naučijo, pa je zadovoljstvo nas strokovnih delavk še večje.

 

Koordinatorka: Marjetka Ošlak

 

Oglejte si tudi