Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
2°C
JUTRI
13°C
-1°C
Oceni objavo

OTROCI TRIGLAVA NA PRENOVLJENEM IGRIŠČU V MEŽICI

Kuža Pazi in otroci so se lahko na slavnostni otvoritvi preizkusili tudi v varni vožnji. Mežica je bogatejša za obnovljeno otroško igrišče vrtca. Pri projektu je sodelovala tudi Zavarovalnica Triglav v okviru akcije Otroci Triglava – brezskrbni v igri, povezani z naravo, s katero želijo izboljševati kakovost življenja tistim, ki to najbolj potrebujejo.
Župan občine Mežica Dušan Krebel, ravnatelj osnovne šole in vrtca Janko Plešnik, direktor Območne enote Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav Danilo Pudgar so včeraj na prenovljenem igrišču vrtca v Mežici slovesno prerezali trak in svečano odprli prenovljeno igrišče. Cilj projekta Otroci Triglava – brezskrbni v igri, povezani z naravo, ki ga je Zavarovalnica Triglav podprla z donatorskimi sredstvi, je otrokom omogočiti igro v varnem, čistem in lepem okolju ter jim nuditi optimalne možnosti za razvoj. Obnovljeno igrišče s prenovljeno in varnejšo uto, ki so jo pomagali urediti tudi zaposleni Zavarovalnice Triglav iz Območne enote Slovenj Gradec, bo sedaj na voljo otrokom za brezskrbno uživanje v igri.

 

Direktor Območne enote Slovenj Gradec Zavarovalnice Triglav Danilo Pudgar je ob srečanju vsem zbranim otrokom zaželel vse dobro in povedal: »V Zavarovalnici Triglav se z veseljem odzovemo na pozive za pomoč pri tovrstnih projektih. Dobri poslovni rezultati nam omogočajo, da vračamo skupnosti, v kateri delujemo. V okviru projekta Otroci Triglava smo tako tudi letos pomagali, ne le s finančnimi sredstvi, pač pa so naši zaposleni nekaj ur svojega prostega časa namenili prostovoljnemu delu in na ta način prispevali k prenovi otroškega igrišča v Mežici. Igrišče bo za otroke, ki jih v življenju čaka še veliko izzivov, brezskrben prostor za igro, s katero se učijo potrebnih spretnosti za prihodnje korake.«

 

Janko Plešnik, ravnatelj osnovne šole in vrtca Mežica, je k temu dodal: »V imenu vrtca in šole bi se rad zahvalil Zavarovalnici Triglav, ki je videla in znala prepoznati našo težavo ter nam pomagala. Urejen in varen prostor za otroško igro namreč pomembno prispeva k razvoju otrok in uravnoteženem preživljanju njihovega časa. Današnja otvoritev predstavlja tudi čudovit začetek novega šolskega leta.«

 

»Ta uta stoji že več kot 50 let, a nikoli še ni bila tako lepa, kot je sedaj, ko so ji svežino vdahnili zaposleni Zavarovalnice Triglav in otroci iz vrtca,« pa je ob otvoritvi prenovljene vrtne ute dejal župan občine Mežica Dušan Krebel.

 

Po slavnostni otvoritvi in nastopu otrok iz vrtca so se mladi v družbi maskote Zavarovalnice Triglav Kuža Pazija, preizkusili tudi na poligonu varne vožnje, od policista pa dobili modra priporočila za varno obnašanje v prometu.

Oglejte si tudi