Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

OTVORITEV LIKOVNE RAZSTAVE PLAKAT MIRU 2015

Lions International je letos že osemindvajsetič razpisal natečaj Plakat miru, letos z naslovom »SHARE PEACE« - Mir povezuje. Namen natečaja je spodbuditi otroke v starosti  od 11 do 13 let k razmišljanju o miru. Svoja razmišljanja otroci z različnimi tehnikami predstavijo kot likovna dela.

Natečaj poteka stopenjsko, dela se najprej ocenjujejo na lokalnem nivoju, nato v nivoju distriktov in v končni fazi na mednarodnem nivoju. Končni izbor je 24 del, ki pa predstavljajo več kot 400.000 otrok iz celega sveta.

Otvoritev razstave Plakat miru 2015 je bila v torek, 20. 10. 2015 ob 18. uri, v Narodnem domu Mežica. Govorniki so bili ravnatelj Osnovne šole Mežica Janko Plešnik, župan Občine Mežica Dušan Krebel, predsednik Lions kluba Slovenj Gradec Marjan Vergles ter koordinator za Plakat miru pri Lions klubu Slovenj Gradec Tone Gašper. Kulturni program so oblikovali učenci Osnovne šole Mežica.

Podelili so nagrade in priznanja izbranim učencem ter zahvale za sodelovanje vsem ostalim udeležencem natečaja koroških osnovnih šol. Med razstavljenimi deli so bila tudi tri likovna dela učencev Osnovne šole Mežica.

Več si lahko  preberete na spletni strani http://lions-d129.si/plakat-miru

 

Oglejte si tudi