Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Sladka zmaga na domačem terenu

Na hladno sredo 7.6.2017 se je na Športnem stadionu v Radljah ob Dravi izvedla 3. tekma ekipnega ligaškega tekmovanja paraplegikov in tetraplegikov v atletiki. Slabše vreme se je poznalo v doseženih daljavah, na koncu je dež oviral tudi vožnje. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Koroške vodila pa skupina sodnikov Koroškega atletskega kluba Radlje ob Dravi. Udeležile so se ga le štiri ekipe regijskih društev paraplegikov, 30 atletov – možen vzrok je, da ni v bližini avtoceste (hi hi).

Zmagali so domačini Društvo paraplegikov Koroške, ki je tudi prevzelo vodstvo pred DP JZ Štajerske v skupnem seštevku, a razlika ni velika. Naštejmo uvrstitve domačih atletov paraplegikov in tetraplegikov: Erjavec Branko je zmagal v metu kija in bil v disku tretji; Boris Žibert je zmagal v vožnjah na 100 in 400 m; Mitja Breg je bil prvi na 200 in 800 m; Rek Damjan je bil tretji v metu krogle in Grilc V. Zdravko tretji v metu kopja.

Uf, kaj bo to zanimivo čez 14 dni v Kopru, kjer se bo odločalo o letošnjem naslovu Državnega prvaka.

Najlepše bi se zahvalili Občini Radlje ob Dravi in njenemu zavodu ŠKTM, da smo lahko prvič gostovali na tem stadionu in pomoči ob tem. Tekmovanje si je ogledal in čestital atletom ter organizatorjem tudi župan g. Bukovnik.c 

Oglejte si tudi