Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
13°C
1°C
Oceni objavo

PARAWING 2017 – "PRVIČ OZ. PONOVNO V SEDLU"

Mobilnost pomeni paraplegikom veliko. Veliko njih so bilo celo motoristi in vedo kakšen je tisti občutek, pa veter rezati, nagib v ovinku, … No to in prijetno druženje so nam zopet – že šestič -pričarali člani Združenja GOLDWING Slovenija, katerega člani vozijo motorje Honda Gold Wing. Ti težki potovalni motorji nudijo z svojim zadnjim sedežom varno udobje tudi za paraplegike in tetraplegike.

Zbrali smo se na povabilo organizatorja Janija Trdine iz Zveze paraplegikov Slovenije pred Domom paraplegikov Pacug v soboto 24.6.. Letos nas je bilo 14, od tega 3 (para Ivan in Boštjan ter tetra Stojan) iz Društva paraplegikov Koroške ter še naše pomoči . Pozdravil nas je prepoznaven glas Sama Glavana, ki je zbranim predstavil namen srečanja, ki je tudi humanitarno donatorske narave. Poleg krofov, vožnje in kosila je Združenje GWS podaril denarna sredstva Društvu paraplegikov Gorenjske, ki bo le te porabilo za predelavo novega kombiniranega vozila za prevoz invalidov. Potem so se zbrali motoristi, dorekli ruto, opozorili na posebnosti in nas nato porazdelili. Spoznali smo se z voznikom, se opremili z čelado in odsevnimi oblačili. Na motorje so nas dvignili »na horuk«. In smo šli na pot z njihovim predsednikom Jožetom Planincem na čelu. Tisti, ki smo bili na motorju prvič smo hitro začutili, da smo v varnem in v rokah izkušenih motoristov. Pot nas je vodila skozi Strunjan mimo Kopra (v tunelu Markovec obvezno hura iz grl in hupanje z sirenami) po dolini Rižane po prelepi Istri na maloobmejni prehod Brezovica pri Gradinu in nato skozi Buje do Pinete pri Novigradu na Hrvaškem, kjer smo zlezli z sedel in si v »našem« počitniškem domu privoščili krajši postanek. Komaj ohlajeni smo rekli vročini adijo in z pomočjo maestrala prijetno potovali ob istrski obali do Umaga, čez mejni prehod Sečovlje in skozi Portorož nazaj na Pacug. Celotna pot cca. 120 km brez gužve, zastojev in čakanja na mejnih prehodih. Na cilju smo bili vsi zadovoljni in veseli. Svojo iskreno hvaležnost smo namenili našim voznikom, da so nas varno vozili.

Druženje smo nadaljevali z okusnim kosilom  v prijetnem ambientu in postrežbi osebja Doma paraplegikov Pacug ter počitku na ležalniku in ohladitvi v bazenu.

 Združenju Goldwing Slovenija pa globok priklon za takšno dobrodelnost in prijateljstvo!

Oglejte si tudi