Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-3°C
Oceni objavo

Paraplegiki na štirikolesnih motorjih

Zadnji vikend v avgustu je potekal naš drugi letošnji  moto zbor ATV sekcije pri Zvezi paraplegikov Slovenije, četrti po vrsti nove generacije.

Zbrali smo se v petek ob osmih zvečer, na Paškem Kozjaku v bivši osnovni šoli. Kozjak je stičišče štirih občin Mislinje, Velenja, Vitanja in Dobrne. Po končani namestitvi so naši želodci že klicali po hrani. Golaž je bil že pripravljen, Alenka je še na hitro skuhala polento in že smo se spravili k večerji.  Pred počitkom smo se poveselili in seznanili s planom vožnje, ki nas je čakala naslednji dan. Po obilnem zajtrku smo se ob deveti uri podali dogodivščinam na proti. Preko Slovenj Gradca kjer smo napolnili rezervoarje naših jeklenih konjičkov, nas je pot vodila preko Sel mimo Poštarskega doma (malo težji odsek) na Uršljo goro. Po predhodnem dogovoru nam je upravnica na gori odprla zapornico in že smo drveli proti vrhu, ki je visok 1699 m. Po kratkotrajnem postanku in okrepčilu smo se ob odhodu zahvalili prijazni upravnici Sonji, da nam je omogočila vožnjo na vrh, z našimi ATV motorji.

Nadaljevali smo proti Najevski lipi, ki vsako leto privablja tudi slovenske politike. Ob najstarejši  lipi na slovenskem smo tudi mi malo poklepetali in modrovali. Nadaljevali smo proti Črni na Koroškem, kraju, ki se je ob uspehih naše najbolj trofejne alpske smučarke Tina Maze večkrat preimenoval. Planirana pot bi nas morala voditi pri Žerjavu na makadamsko pot ob obrobju Uršlje Gore proti Slovenj Gradcu. Ob precejšnji utrujenosti in prašenju izpod koles, smo se dogovorili, da nadaljujemo  po asfaltni cesti preko Raven do Slovenj Gradca, kjer je bil predviden čas za počitek in kosilo.

Spet smo dregnili naše jeklene konjičke, da so zabrneli  proti Kopam  na Pohorju. Ob prihodu na vrh je bilo tako prijetno osvežilno hladno ozračje, da so nekateri kar popadali na tla in se hladili od celodnevne pripeke. S Pohorja smo po dobri uri vožnje, malo bolj adrenalinske (pravi užitek), smo prispeli v naš tabor na Kozjaku. Ob prihodu smo bili vsi željni tuširanja, da smo si sprali to prašno prevleko z sebe. Po tuširanju smo bili kar kašen kilogram lažji. Čakala nas je piknik večerja, katero sta pripravila Marija in nečak Vinko. Manjkali so nam člani, ki obvladajo harmoniko, da bi naše prepevanje domačih viž še bolj donelo v poletno noč.

Zjutraj smo se prebudili polni energije, v pričakovanju novih dogodivščin. Spet nas je pričakalo lepo sončno jutro. Med potjo na Roglo, smo v Mislinji videli lepo urejene smučarske skakalnice, kjer trenirajo bodoči Prevci. Ob prihodu na Roglo smo se podali naprej proti Koči na Pesku in umetnemu jezeru pri vlečnici Mašin Žaga. Tam smo si privoščili počitek z malico in zaključnim klepetom. Preživela sva prečudovit vikend z dobrimi prijatelji. Hvala Vam. Se vidimo na prihodnjem petem  srečanju pri JORDANU na Goriškem . Organizacijsko sta to super izpeljala Ivan Gaberšek in Grega Gračner.

Marija Krebs   Ivan Gaberšek

Oglejte si tudi