Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
16°C
-2°C
Oceni objavo

Drugi - a ponosni na doseženo

Na vročo sredo 21.6.2017 se je na atletskem stadionu Bonifika v Kopru izvedla 4. tekma ekipnega ligaškega tekmovanja paraplegikov in tetraplegikov v atletiki. Malo bolj toplo vreme ni oviralo atletov, zato je bilo doseženih kar nekaj odličnih rezultatov. Tekmovanje je v organizaciji Zveze paraplegikov Slovenije pripravilo Društvo paraplegikov Istre in Krasa, vodila pa skupina sodnikov Atletskega kluba Koper. Udeležile so se ga ekipe šestih regijskih društev paraplegikov, 38 atletov – saj stadion leži ob avtocesti (hi hi).

Zmagali so atleti DP JZ Štajerske pred Društvom paraplegikov Koroške in pred DP ljubljanske pokrajine. V skupnem seštevku je na žalost razpored enak. Ekipa Društva paraplegikov Koroške je zaostale le za 16,64 točk, tretji več kot 4750. Obe prvi ekipi sta se stalno menjali v vodstvu, a tudi zaradi izostanka dveh naših atletov sta zmaga in prehodni pokal Zveze paraplegikov Slovenije šla »celjanerjem«.

Naštejmo uvrstitve atletov paraplegikov in tetraplegikov na tekmi: Erjavec Branko je zmagal v metu kija in bil v disku drugi; Boris Žibert je zmagal v vožnjah na 100 in 400 m; Mitja Breg je bil drugi na 200 in 800 m; Rek Damjan je bil tretji v metu krogle in Grilc V. Zdravko tretji v metu kopja.

Ekipa atletov se je borila skozi celo leto in moramo biti ponosni tudi na njene rezultate zadnjega kola. Čestitke vsem tekmovalcem, ki ste se potrudili in osvojili končno 2. mesto in se dobro pripravimo na naslednjo sezono, da še izboljšamo rezultate. Mimogrede, to je najmanjša razlika (16 pik) med 1. in 2. mestom v zgodovini ekipnih atletskih tekmovanj pri nas!

Oglejte si tudi