Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
0°C
JUTRI
11°C
-1°C
Oceni objavo

Četrto zadnje kolo je naše atlete ustoličilo na drugem skupnem mestu

Društvo paraplegikov JZ Štajerske je na zadnji tekmi zmagalo četrtič v tej sezoni in tudi osvojilo naslov najboljše ekipe v atletiki med paraplegiki. To jim je uspelo do sedaj 23-krat. V trajno last so prejeli tudi prehodni pokal, ker so zmagali trikrat zaporedoma.

Četrto, zadnje kolo ekipnega tekmovanja v atletiki je bilo v Murski Soboti, v organizaciji domačega Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije, na atletskem stadionu Osnovne šole 1, v torek, 23.6.2021. Razmere za tekmovanje so bile dobre. Tekmovanja, ki so ga izvedli sodniki Združenja atletskih sodnikov Murska Sobota, pod vodstvom Štefana Puhana, se je udeležilo 26 tekmovalcev iz petih pokrajinskih društev. Na ligaških tekmovanjih se nastopa v osmih disciplinah – štiri metalne (disk, kopje, kij, krogla) in štirih vožnjah (100, 200, 400 in 800 metrov). Najboljši rezultat četrtega kroga je dosegel Damjan Hovnik, ki je v vožnji na 100 metrov prejel 742,53 točk.

Naštejmo stopničke« naših atletov iz koroškega društva: in Damjan Hovnik je bil prvi na 100 m in na 200 m ter Mitja Breg je bil drugi na 400 m in na 800 m.

Prvi krog letošnje 26 sezone je 14. maja na atletskem stadionu Ravne na Koroškem pripravilo Društvo paraplegikov Koroške. Takrat so povedli Celjani, ki so vodstvo obdržali vse do zaključka lige. Drugi krog je 28. maja na atletskem stadionu Kladivar pripravilo Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, tretji je 11. junija na mestnem stadionu na Ptuju pripravilo Društvo paraplegikov Podravja.  

Zaključek lige smo izvedli na stadionu po končanem tekmovanju. Uvodoma je vodja športa pri Zvezi paraplegikov Slovenije, Gregor Gračner, pozdravil sodelujoče, zatem pa je prvim trem uvrščenim ekipam podelil pokale. Drugo mesto je osvojilo Društvo paraplegikov Koroške in tretje mesto Društvo paraplegikov ljubljanske pokrajine.

Oglejte si tudi