Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

15. ROJSTNI DAN PODZEMLJA PECE

(govor župana)

Ob bogati, več kot 340 letni tradiciji rudarjenja v Mežiškem rudniku, pravzaprav 15 let res ne predstavlja dolge dobe, pa vendarle je 15 let delovanja in obstoja Podzemlja Pece svojevrstni dosežek in presežek, kateremu je treba dati priznanje ter izreči iskrene čestitke.

 

Delavcem in vodstvu podjetja Podzemlje Peca je namreč v teh letih uspelo kljub velikim problemom in z vztrajnim prizadevanjem ravno to zaradi česar je bilo Podzemlje Pece ustanovljeno – da se ohrani rudarska, naravna ter tehniška dediščina in da postane rudnik v tem okolju prepoznavna turistična destinacija.

 

Raznolikost ponudbe in statistika obiskov sama po sebi govori, da ste v tem v celoti uspeli. In ker za vsako uspešno organizacijo stojijo ljudje, gre prvenstveno hvala in zahvala prav vam, vsem zaposlenim in vodstvu tega, sicer malega kolektiva.

 

Zelo pomembno je, da se vsi zavedamo, da brez ljudi tudi v bodoče ne bo moč ohraniti in dodatno razviti potencial, ki ga imamo pred sabo. Zatorej je še toliko bolj pomembno, da se je problem lastništva v teh dneh razrešil, projekti, ki so v teku pa se bodo lahko nadaljevali.

 

Kot župan Občine Mežica se zavedam tudi vloge lokalne skupnosti pri nadaljnjem razvoju Podzemlja Pece in prizadevali si bomo, da bomo v tem tvorno sodelovali, saj je to naša velika skupna priložnost in možnost razvoja celotne občine in tudi širšega okolja.

 

Pri nadaljnjem delu vam torej želim veliko uspehov ter tvornega sodelovanja.

 

 

 

Župan občine Mežica

   Dušan Krebel

Oglejte si tudi