Logo MojaObčina.si

Mežica

JUTRI
15°C
3°C
PON.
15°C
9°C

Obvestilo vsem, ki delujejo na področju ljubiteljske (med njimi tudi folklorne) dejavnosti

Spoštovani,

glede na zadnje informacije Vlade in napovedi o dovoljenem številu zbiranja ljudi v skupinah v odprtih in zaprtih prostorih se med društvi poraja veliko vprašanj in pobud glede vaj, dogodkov idr. načinov združevanj.

Da ne bi prišlo do nesporazuma in nerazumevanja navodil o dovoljenem zbiranju, obveščamo vse, ki delujejo na področju ljubiteljske (med njimi tudi folklorne) dejavnosti, da Javni sklad RS za kulturne dejavnosti  zagovarja in priporoča, da najmanj do 1. junija 2020 počakajo z zbiranjem in skupnimi vajami, tudi v prilagojenih oblikah, ker si jih zaradi pomanjkanja navodil zaenkrat vsak predstavlja po svoje.

Medtem si na JSKD prizadevamo pridobiti vsa ustrezna mnenja, preučujemo prakse iz tujine in na podlagi strokovnih študij pripravljamo natančnejše smernice. Priporočila bodo vsebovala opredelitev velikosti prostorov, razdalje, št. oseb, ravnanje z maskami idr. informacije.

Naš skupni namen je, da po eni strani ne zaviramo tistega, kar bi bilo popolnoma mogoče in varno, ter po drugi strani, da združevanja ne bi prinesla prevelikega tveganja širjenja novih okužb, s čimer bomo morali ponovno odpovedovati delovanje nekaterih dejavnosti v družbi. Vsako novo žarišče okužb v posameznih sredinah bo namreč prineslo nove karantene in prepoved opravljanja tudi osnovnih, za življenje nujnih aktivnosti (dokončanje izobraževanj v šolah in na fakultetah, opravljanje poklicev s stiki z ljudmi ...). 

Čimprej ko bodo smernice usklajene s pristojnimi ustanovami, vam jih bomo posredovali.

Z lepimi pozdravi!

Anja Cizel

producentka za folklorno dejavnost JSKD

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti

tel: 01/ 24 10 533

Dokumenti, priloge

 

obvestiloJSKD

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi