Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
12°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Stoletnica Marijinega prikazanja v Fatimi

Slovesnost se bo začela v soboto, 13. maja 2017 ob 18.00 pred Najsvetejšim s premišljevalno molitvijo rožnega venca na fatimski način, sledila bo sveta maša, po njej bo procesija z lučkami (prinese naj jo vsak sam), vrnitev v cerkev, molitev Marijinih litanij in zaključek.

Letos vesoljna Cerkev slovesno obhajala 100-letnico prikazovanja Device Marije, Kraljice rožnega venca, v Fatimi na Portugalskem. Marija se je prvič prikazala trem pastirčkom, Jacinti, Frančišku in Luciji, 13. maja 1917. V Sloveniji smo se tako kot v nekaterih drugih deželah pripravljali na praznovanje tega dogodka z obiskom milostnega kipa Fatimske Marije Romarice lani od 13. maja do 13. oktobra. V ta namen naj bi v vseh župnijah opravljali pobožnosti petih prvih sobot od januarja do maja. Posamezniki, družine in župnije pa naj bi se posvetili Njenemu Brezmadežnemu Srcu ali svojo posvetitev obnovili.

Marija je fatimskim pastirčkom rekla, da je mir na svetu v njenih rokah in da se bo svet rešil vojn in izprosil mir samo s čaščenjem Njenega Brezmadežnega Srca in molitvijo rožnega venca. Z molitvijo rožnega venca in sprejemanjem žrtev lahko izprosimo tudi spreobrnjenje grešnikov in rešitev duš.

Marija je v Fatimi še naročila, naj ljudje prihajamo k njej. Tako bomo imeli letos 13. maja v naši župniji ponovno procesijo s kipom Fatimske Marije. Marijinim namenom bomo dodali še prošnje za mirno sožitje, vzgojo po krščanskih vrednotah in krščansko umevanje družine v naši domovini in svetu. Več dogodkov, lahko rečemo čudežev, priča, da so Marijine napovedi hudega za človeštvo, torej tako za verne kot neverne, opozorilo in se lahko ne zgodijo, če ravnamo po njenih prošnjah.

Zato izpolnimo, kar želi od nas Bog in nas prosi naša nebeška Mati – tako za svojo rešitev kakor za rešitev sveta. Vsi smo povabljeni, da se pobožnosti z veseljem udeležimo. Odgovorimo Marijinim naročilom, da nas bo lažje varovala hudega.


Besedilo: Janez Slokan

Oglejte si tudi