Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Pravljične sedme teniške priprave 2017

Že sedem let tenisači mengeškega teniškega kluba odhajamo na uvodni del sezone, tako imenovane teniške priprave. Sedmero let, sedmero prekrasnih zgodb je spisalo prečudovito zgodbo o uspehu, pravljico kakršno nima noben drug klub v slovenskem teniškem prostoru. Uvertura v teniško sezono se je prvotno dvakrat odvila na Malem Lošinju, za tem prvič na Velem Lošinju, eno leto smo odšli v Biograd na moru, za tem pa smo se ponovno vrnili na Lošinj, kjer sedaj že tri leta zapored pišemo zgodbe o uspehu. Pisali jih bomo še naprej!

Letošnje priprave smo začeli v soboto 1. Aprila, na dan šaljivcev. Vreme je bilo prečudovito, ravno pravo za na morje. Jutranja kavica v Ičičih in kozarček travarice sta pomenila, da se Lošinj 2017 uradno začenja. Vsi smo že nestrpno čakali, da stopimo na peščena igrišča hotelskega kompleksa Punta. Ob prihodu v hotel nas je najprej čakalo okusno kosilo, za tem pa uvodni šampanjec turnir. Zmagovalec le tega je postal novinec v našem klubu, ki je presenetil konkurenco, to je Aleš Vuga. Prvi večer je minil v luči poglobljenih debat o taktikah za naslednji dan, saj se je v nedeljo pričel spopad štirih enakovrednih skupin v katere smo bili igralci razporejeni. Nova pravila igranja ter nova razporeditev igrišč, tekmovalni del se je namreč igral le na dveh igriščih, je spremljalo huronsko navijanje s tribun. Navijači se kar niso mogli odločit na katero igrišče bi gledali, saj je imela vsaka tribuna svoje prednosti. Tribuna številka 1 je imela bolj udobne sedeže in neposredno bližino bližnjega lokala. Tribuna številka dve pa pogled na igrišče iz nekoliko vzdignjene perspektive in sanjski pogled na morje in Velebit. Tekma se je v štirih dneh močno razživela. Skupine so bile zelo izenačene in tudi tekme po posameznih »Lajštah« so bile zelo težke in napete. Igralci smo si moči nabirali v bazenu in savni ter z relaksacijo pod zelenimi bori. Nekaj najbolj vročekrvnih pa nas je v ponedeljek celo skočilo v ledeno mrzlo morje, ki je imelo bojda samo 13°C. Gre za vsakoletni tradicionalni skok v morje v spomin na pokojne udeležence priprav. Poleg rednega dela pa so potekale tudi posamezne ekshibicijske tekme, ki so prav tako privabile veliko pozornosti. S seboj smo imeli tudi uradnega sodnika, saj se je igralec druge lajšte Izidor Grošelj žal poškodoval že na prvi tekmi in je tako prevzel vlogo delivca pravice na centralnem igrišču. Nadomestil ga je najstarejši hrvaški reprezentant, ki ga vsi poznamo pod vzdevkom Fičo. Strah in trepet hrvaških profesionalcev je moral premoč priznati našemu Gregorju Vugi, kar veliko pove o kvaliteti naših igralcev. Najpomembnejši del dneva je jutro na Lošinju, saj se po jutru dan pozna kot pravi rek. Po zajtrku je sledilo ogrevanje pod vodstvom Igorja Maverja, ki nas je vsakodnevno razgibal na hotelski terasi. Po ogrevanju smo odšli na ogrevalni sprehod do mesta in tekme so se lahko začele. Tako kot je pomemben začetek dneva je pomemben tudi zaključek le tega. Zaključili smo ga z ubranim petjem pod milim nebom hotelske terase ob kozarčku bevande pod vodstvom zborovodje Slavka Katiča.

Odigranih je bilo zares veliko lepih tekem, katerih prenosov se nebi branil niti Eurosport. Po treh tekmovalnih dneh pa smo v torek zvečer dobili končne zmagovalce lajšt in tudi zmagovalno skupino turnirja. Igralci so tudi nominirali dva igralca za naj-igralca priprav, ki sta dobila posebno nagrado in sta bila deležna posebnih časti.

 

Zmagovalci po lajštah:

 

  1. Lajšta: Dušan Planinšek
  2. Lajšta: Ljubo Mirič
  3. Lajšta: Andrej Peterlin
  4. Lajšta: Boris Žnidaršič
  5. Lajšta: Bojan Rajk
  6. Lajšta: Aleš Vuga
  7. Lajšta: Marjan Mušič / Stane Žuglej

 

Zmagovalna Skupina: Modra skupina

 

  1. Lajšta: Dušan Planinšek
  2. Lajšta: Izidor Grošelj
  3. Lajšta: Matjaž Loboda
  4. Lajšta: Boris Žnidaršič
  5. Lajšta: Andrej Marucelj
  6. Lajšta: Jože Jutraž
  7. Lajšta: Marjan Mušič / Stane Žuglej

 

Naj igralca priprav sta postala Boris Žnidaršič in Dule Planinšek.

 

Ob koncu se je treba zahvaliti vsem našim sponzorjem, ki so nam priprave pomagali sofinancirati, Teniškemu klubu Mengeš na čelu s predsednikom Marjanom Mušičem in vsem štirim članom organizacijskega odbora priprav. Posebna zahvala gre tudi uradnemu fotografu Marku Faletiču, ki je vse skrbno dokumentiral.

Tako smo položili še en delček mozaika, še eno zgodbo znotraj velike pravljice o uspehu. Najlepše kar lahko teniški igralec doživi je druženje z pravimi prijatelji na Lošinju ob igranju tenisa, plavanju v morju ali bazenu, filozofskih debatah in večernem petju na terasi hotela ob spremljavi šumečih borov, šumenju morja in pogledu na zvezdnato nebo. Prav zaradi tega se bomo naslednje leto zopet z veseljem vrnili na ta prečudovit kraj.

 

 

 

Tim Janežič                                                                                                                        Mengeš, 12. 4. 2017

Oglejte si tudi