Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Tekma NK VIR proti NK Labys Mengo28

V drugem krogu članske lige MNZ Ljubljana je ekipa NK Labys Mengo 28 gostovala pri večnih rivalih z Vira. Mengšani, ki so tokrat nastopili v modrih dresih in nekoliko spremenjeni formaciji in postavi, so začeli v postavi: Brumec, Levec, Reven, Topič, Perič (Burgar 62. min), Djokič, Lunder, Kosec, Jevtimijevič, Kmetič, Krpič; rezerve: Burgar, Dujakovič, Kunavar, Potočnik, Loboda; trener: Veljo Varga.

V tekmi, ki bo ostala v spominu bolj po nervozni igri in preobratih, so domačini prišli v vodstvo v 37. minuti – strelec je bil Milić. Ob polčasu je trener Varga uspel umiriti svoje igralce, ki so v prvem polčasu zapravili kar nekaj velikih priložnosti.
V enajsti minuti drugega polčasa je po dosojeni enajstmetrovki zanesljivo zadel Lunder in izenačil na 1:1, ob tem pa je bil izključen še domači igralec Vukojevič. Sledila je ofenziva modrih, ki so povedli v 65. minuti, ko je zadel najmlajši v moštvu, Kmetič. Ni bilo treba čakati dolgo, ko je Jevtimijević povišal na 1:3. V tistem trenutku je kazalo, da je ladja domačih dokončno potonila.
A ni bilo tako. Zgolj neizkušenost in mladost v mengeških vrstah je botrovala k izenačenju v zgolj dveh minutah. Tekma preobratov se je tako končala s »prijateljskih« 3:3. Po tekmi gostujoči igralci niso mogli skriti razočaranja, saj so bili celo tekmo boljši nasprotnik in le čudež je rešil domače igralce.
Ampak to je nogomet in verjamemo, da so se iz neprijetne izkušnje veliko naučili, kar jim bo prišlo še kako prav v nedeljo, 10. septembra, ko na igrišče Pod Gobavico prihaja vodilno moštvo lige NK Ihan.

Besedilo: Boštjan Pivec
Foto: Boštjan Pivec

Oglejte si tudi