Oceni objavo

Namiznohokejske novičke

Zadnji dnevi pred začetkom poletja so bili zelo naporni za igralce NHK Mengeš. Zaključni turnir slovenskega pokala v namiznem hokeju je letos prvič potekal v Kopru. Tudi tokrat v Open kategoriji nismo dosegli stopničk, Bernardu Škrlepu je sicer uspelo priti v polfinale, a je na koncu obstal na četrtem mestu. Med osnovnošolci je Zala Škrlep z drugim mestom obranila tudi drugo mesto v skupni razvrstitvi. 

Teden dni zatem je v Kranju potekalo državno prvenstvo. V Open kategoriji je bil najvišje Miha Škrlep na 6. mestu. Več uspeha smo imeli v kategoriji do 18 let, kjer je Zala Škrlep osvojila bronasto medaljo. Nasploh pa smo prevladali v kategoriji deklet, kjer so prva tri mesta pripadla Mojci, Zali in Ani Škrlep.

Sredi junija pa smo se v sklopu slovenske reprezentance pogumno odpravili na Norveško na svetovno prvenstvo. Vsi člani NHK Mengeš smo dosegli najboljše točkovne rezultate za svetovno lestvico. Bernard Škrlep 494 točk za 21. mesto med veterani, Mojca Škrlep 251 točk za 10. mesto med ženskami, Zala Škrlep 105 točk za 14. mesto med ženskami in Ana Škrlep 75 točk za 14. mesto med otroki do 13 let. 

Hude boje smo bili tudi v ekipni konkurenci. Ženski ekipi je po zmagi nad Švedinjami in remiju z Norvežankami za las ušla uvrstitev v polfinale. V kategoriji Open pa je Slovenija, tudi s pomočjo članov NHK Mengeš, najprej presenetila Nemčijo, nato pa v tekmi za 7. mesto še favorizirano Estonijo. 

Domov smo se vrnili na prvi poletni dan in tako tudi simbolično končali namiznohokejsko sezono in odšli na počitnice.


Besedilo in foto: NHK Mengeš


Oglejte si tudi